Chiar daca nu stii sa gatesti, aceste retete iti vor face viata mai usoara. Sunt simple, gustoase si dureaza putin!

Masa 1 – Clatite cu ovaz si crema de iaurt cu fructe

Ingrediente (pentru 2 portii)

  • 100 gr faina de ovaz
  • 3 oua si 3 albusuri
  • 1 banana
  • 100-150 gr capsuni
  • 330 ml lapte batut bio 2% grasime
  • 300 ml Iaurt Bio
  • Indulcitor (echivalentul la 50 gr zahar pentru clatite si dupa gust, pentru crema)
  • esenta de vanilie
  • esenta de cafea

Mod de preparare

Clatitele

  • Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, ouale, laptele batut, esenta de cafea si indulcitorul.
  • Adaugam clatitele in tigaie la foc mediu.

Crema

  • Maruntim banana si cu capsunile
  • Adaugam iaurtul si amestecam bine
  • Adaugam esenta de vanilie si indulcitor dupa gust

Valori Nutritionale pe portie

  • 588 Kcalorii
  • 20 gr Grasimi
  • 59 gr Carbohidrati
  • 37 gr Proteine

Masa 2 – Sandwich deschis Portofino

Ingrediente (pentru 4 sandwich-uri)

  • 280 gr Piept de pui (impartit in 4 bucati)
  • 100 gr Telemea
  • 2 chifle
  • Castraveti, rosii, salata
  • 1 cartof fiert (200 gr)
  • 10 gr Fulgi de migdale
  • Verdeturi de Provance
  • 5ml Ulei de struguri

Mod de preparare

  • Portionam puiul in 4 bucati
  • Batem si condimentam puiul
  • Adaugam uleiul in tigaie si gatim puiul la foc mediu
  • Feliem cartoful in 4 bucati
  • Incalzim cartofii in tigaie, fara ulei
  • Taiem chiflele in doua
  • Formam sandwich-ul –  Adaugam telemeaua, puiul, fulgii de migdale, legumele

Valori Nutritionale pe sandiwch

  • 455 Kcalorii
  • 11 gr Grasimi
  • 52 gr Carbohidrati
  • 36 gr Proteine

Masa 3 – Fajitas de piept de pui

Ingrediente (pentru 4 portii)

  • 400 gr Piept de pui
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 200 gr fasole
  • 200 gr porumb
  • 400 ml sos de rosii
  • oregano, sare,pieper,boia de ardei dulce/iute

Mod de preparare

  • Taiem puiul, ceapa si ardeiul
  • Adaugam intr-o tigaie ceapa, in 5 ml de ulei de struguri/masline la calit pentru 2-3 minute
  • Adaugam puiul si lasam la foc mic pentru 10 minute
  • Adaugam ardeiul, amestecam si lasam la foc mic cu capacul pentru 10 minute, amestecand din cand in cand.
  • Adaugam sosul de rosii, usturoiul pisat, condimentele, porumbul si fasolele
  • Lasam la foc mic cu capac 20-25 de minute

Valori Nutritionale pe portie

  • 243 Kcalorii
  • 14 gr Grasimi
  • 19 gr Carbohidrati
  • 33 gr Proteine

Masa 4- Pudding de Ovaz cu arahide si ciocolata

Ingrediente (pentru 2 portii)

  • 80 gr fulgi de ovaz
  • 30 gr cacao
  • 30 gr arahide
  • 120 gr iaurt 0,9% grasime
  • 160 ml lapte 1,5%
  • indulcitor (echivalentul la 50gr sau dupa gust)
  • esenta de cafea
  • esenda de vanilie

Mod de preparare

  • Adaugam toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine.
  • Lasam compozitia la frigider pentru minim o ora.

Valori Nutritionale pe portie

  • 357 Kcalorii
  • 13 gr Grasimi
  • 41 gr Carbohidrati
  • 20 gr Proteine

Masa 5 – Paste integrale bolognese cu piept de pui

Ingrediente (pentru 2 portii)

  • 100 gr de paste integrale negatite
  • 400 gr piept de pui crud, tocat
  • 500 ml sos de rosii
  • busuioc, sare, pieper
  • 30 gr Delicii calde pentru paste

Mod de preparare

  • Intr-un bol, punem la fiert 500 ml de apa cu putina sare
  • In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 12-15 minute.
  • Intr-o tigaie punem puiul la facut, fara ulei, la foc mic. Punem capacul si amestecam din cand in cand.
  • Dupa 15-20 de minute (atunci cand puiul este alb) adaugam sosul de rosii si condimentele si lasam la foc mic sa fiarba timp de 10 minute.
  • Cand sunt pastele gata, le scurgem si le adaugam peste pui.
  • Lasam inca 5 minute, toata compozitia la foc mic.
  • Presaram pe deasupra deliciile calde sau parmezan

Valori Nutritionale pe portie

  • 533 Kcalorii
  • 11 gr Grasimi
  • 48 gr Carbohidrati
  • 56 gr Proteine

Masa 6 – Placinta cu mar

Ingrediente (pentru 4 portii)

  • 200 gr faina neagra/de ovaz (Va recomand de ovaz)
  • 400 gr mere
  • 3 oua
  • 5 ml ulei de struguri
  • 20 gr unt 65%
  • scortisoara
  • 1/2 plic de praf de copt
  • foarte putin indulcitor pentru aluat

Mod de preparare

  • Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si ouale
  • Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute
  • Radem merele si le punem in 20 de gr de unt, intr-un bol la foc mic.
  • Adaugam scortisoara si amestecem pana se evapora apa din mere
  • Punem cuptorul la incalzit la 180 grade (temperatura medie)
  • Pe o foaie de copt intidem aluatul si il umplem cu umplutura de mere.
  • Lasam la cuptor 20-25 de minute sau pana prinde putina crusta deasupra

Valori Nutritionale pe portie

  • 341 Kcalorii
  • 12 gr Grasimi
  • 45 gr Carbohidrati
  • 12 gr Proteine

Si asa incheiem o zi plina de mancaruri delicioase, unde avem:

  • 2517 Kcalorii
  • 81 gr Grasimi
  • 264 gr Carbohidrati
  • 194 gr Proteine