Daca ai sti ca alimentele pe care le aruncam accentueaza efectul de sera sau afecteaza intr-un mod negativ Pamantul, ai incerca sa iti schimbi obiceiurile?

In Romania se arunca o treime din cantitatea totala de alimente, care este echivalentul la 2,55 milioane de tone de alimente. Aceasta cantitate ar umple 127.500 de tiruri.

In America se arunca peste 36 de milioane de tone de produse alimentare pe an.

Pe langa faptul ca este o risipa de bani si de produse si sunt sigur ca, cu putina atentie s-ar putea reduce acest numar semnificativ, aruncatul alimentelor dauneaza planetei crescand nivelul de gaze din atmosfera. Acest lucru duce la cresterea temperaturii pamantului, care, deja am invatat nu aduce nici un beneficiu (vremea se da peste cap, creste nivelul oceanelor, etc.)

Aruncatul alimentelor si Fitness-ul

Poate nu pare la prima vedere, dar mancatul sanatos si organizat, poate reduce risipa de alimente.

Sa va dau un exemplu:

In perioada de masa musculara nu tin un plan alimentar foarte strict, imi calculez zilnic macronutrientii si incerc sa mananc cat mai sanatos posibil. Deci, nu stiu ce voi manca a doua zi. De foarte multe ori m-am trezit nevoit sa arunc alimente pentru ca am fost flamand la cumparaturi si am cumparat foarte multe lucruri de care nu eram sigur ca ma voi atinge vreodata.

In momentul in care am inceput programul de slabire/definire mi-am facut planurile alimentare din timp, stiam ce voi manca in fiecare zi din saptamana. In acest fel aruncatul alimentelor a scazut considerabil. Nu am mai avut alimente stricate sau pe care le-am gatit si am uitat de ele.

Deci, daca esti putin organizat, castigi bani si salvezi si planeta.

Imi place sa cred ca fiecare dintre noi poate face o schimbare, chiar daca aceasta este mica, pentru a ajuta mediul. Pana la urma urmei, tot noi traim in el.

Solutia

M-am gandit sa va ajut putin, asa ca am alcatuit un plan alimentar de 2000 kcalorii insotit de o lista de cumparaturi si modul de preparare, Gratuit!

Este un exemplu general pe care il puteti modifica dupa necesitatile voastre.

Dupa completarea numelui si al email-ului, veti primi un email cu tot ce am mentionat mai sus.