In ultima vreme am realizat ca poti manca mult mai gustos si sanatos acasa, doar trebuie sa fii putin inventiv.

In aceasta reteta vom vedea cum putem face un burger care sa se incadreze intr-o alimentatie sanatoasa.

Ingrediente

*Aceste ingrediente sunt pentru doi burgeri.

  • 2 chifle integrale de 80 gr fiecare
  • 500 gr de piept de pui tocat (puteti folosi si carne de vita)
  • 2 felii de branza topita light (eu am folosit K-Classic Cheesimo Light)
  • 400 gr cartofi congelati prefierti (cautati firma cu cele mai putine grasimi)
  • legume la alegere (ceapa,castraveti,rosii,etc.)
  • condimente pentru friptura de pui 
  • 2 oua 

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 220 grade (temperatura medie).
  2. Punem cartofii in tava pe o foaie de copt.
  3. Condimentam cartofii si ii bagam la cuptor.
  4. Adaugam intr-un bol carnea, ouale si condimentele si amestecam bine.
  5. Formam 2 burgeri mari si ii punem in tigaie sau pe gratar.
  6. Lasati proximativ 5-8 minute pe fiecare parte.
  7. Inainte de a scoate burgerii, adaugati feliile de branza topita.
  8. Taiati chiflele in doua si incalziti-le in tigaie.
  9. Formati burgerul si pofta buna!

Valori nutritionale pe portie

  • 650 Kcalorii
  • 17 gr Grasimi 
  • 57 gr Carbohidrati
  • 10 gr Fibre
  • 58 gr Proteine