Trendul alimentelor sănătoase este în creștere. Din ce în ce mai mulți oameni încep să fie atenți la sursa alimentelor pe care le cumpără.

Este bio? Este injectată? Are hormoni? Prea multe pesticide? Întrebari care apar din ce în ce mai des.

Se pare că tratamentul clasic împotriva obezității nu funcționează.

„Mănâncă mai puțin, fă mai multă mișcare!”

Această recomandare este pe termen scurt. Va duce la scăderea metabolismului, care eventual va rezulta în recăpătarea greutății pierdute.

Noile studii – „2017 Lancet Diabetes & Endocrinology ” sugerează că ar trebui să incercăm să ne alimentăm pentru indicii generali ai sănătății. Colesterolul, glicemia, tensiunea, acestea să fie sub control. Să încercăm să mâncăm pentru a ne accelera metabolismul și a evita cât mai mult alimentele procesate.

Termenul de „Alimente Procesate” este puțin cam vag pentru că și dacă luam un cartof din curte și il fierbem, putem spune că este aliment procesat, pentru ca a trecut prin procesul de fierbere, dar asta nu înseamnă că este nesănătos. În acest caz ne referim la alimente care au suferit un proces chimic sau au adaugate substanțe chimice și zahar pentru a ajunge la forma finală.

Cu cât un aliment este trecut prin mai multe procese, cu atât rămâne cu mai puține vitamine,minerale și fibre.

Un studiu publicat în „New England Jurnal of Medicine” a descoperit că o creștere a calității alimentelor cu 20%, va rezulta în reducerea riscului de deces între 8%-17%.

Niciodată nu este prea târziu să ne îmbunătățim alimentația.