A trecut ceva timp de cand nu am mai vorbit despre suplimente si m-am gandit sa fac un stack pentru fiecare obiectiv.

Nu am precizat nimic despre suplimentele pentru performanta, dar despre ele vom vorbi curand, cand voi incepe o serie de postari cu antrenamente functionale si pentru performante sportive.

Am ales sa lucrez cu firma Genius Nutrition pentru ca momentan, cred ca sunt singurii care ofera o calitate foarte ridicata si apar produse noi, inovative, aproape de la luna la luna.

Pentru comunitatea noastra Genius ne-a oferit un cod de reducere, la orice comanda, codul angel12 si veti avea 12% reducere.

Pentru Masa Musculara

1.iMass

La baza este un gainer, fara zahar, lucru care este foarte important pentru a ne pastra nivelul de insulina stabil. Acesta ne ajuta sa ne crestem aportul caloric din proteine si carbohidrati cu indice glicemic mic.

Administrare recomandata:

 • 50 gr dimineata cu 3-400ml de apa sau lapte.
 • 50 gr dupa antrenament 3-400 ml de apa

Aroma preferata: Ciocolata

*Pentru cei care nu ati folosit niciodata suplimente sub forma de pudra, acestea se amesteca intr-un shaker. 

2.iVitamins

In trecut se spunea ca vitaminele te ingrasa. Niciodata nu am vazut logica, pentru ca vitaminele contin 0 calorii, deci acest lucru ar fi imposibil. Dar, daca luam in calcul faptul ca acestea vor creste absorbtia nutrientilor in corp, atunci cu siguranta vor duce la ingrasare. In special, la persoanele foarte slabe exista fenomenul „trece ca prin sac” indiferent de cat mananci, parca pur si simplu trec alimentele prin tine. Acest lucru apare de la lipsa absorbtiei. Daca imbunatatim absorbia si venim cu alimente sanatoase pentru cresterea in masa musculara, atunci rezultatele vor veni cu siguranta.

Administrare recomandata:

 • 2 pastile cu micul dejun

3.Fury Extreme sau Whisper

Aici avem 2 variante de PreWorkout. Aceste bauturi au ca scop imbunatatirea antrenamentului. Atunci cand suntem energici, concentrati si avem nutrientii potriviti, vom avea un antrenament pe cinste. In unele zile nu avem chef, in unele zile suntem obositi, pentru acele zile avem nevoie de aceste suplimente. La prima vedere pot parea scumpe. Dar daca luati 1-2 portii / saptamana (doar atunci cand aveti nevoie) cele 20-30 de portii, va vor ajunge 2-3 luni.

De asemenea, daca veti lua in fiecare zi, corpul se va obisnui si efectele se vor diminua.

Administrare recomandata:

 • 1 portie in zilele in care sunteti obositi
 • 1 portie in zilele in care va antrenati grupele deficitare

4.Omega 3 

Acest supliment este laudat atat de experii in sanatate cat si de cei din fitness si culturism.

Printre cele mai importante beneficii avem:

 • Ajuta productia de hormoni
 • Ajuta la elasticitatea pielii
 • Reduce inflamatiile
 • Ajuta la functionarea creierului si lista continua…

Nu toate suplimentele cu omega 3 sunt facute la fel. Voi imprumuta o scurta explicatie de pe site-ul Genius Nutrition.

„Produsul nostru fiind in forma pura triglicerida (TG), care are cea mai mare viteaza de asimilare si rata de absorbtie in comparatia cu majoritatea produselor cu ulei de peste omega-3 in forma de esteri etilici (EE).
Omega-3 in forma de esteri etilici este predominanta pe piata din cauza costului mai mic: aceasta forma este mult mai ieftina pentru a fi produsa  in comparatie cu OMEGA-3T™ (forma superioara triglicerida). In procesul de producere are loc distilarea moleculara care elimina contaminantiile industriale (metale grele, PCB) prezente in uleiurile de pește si dupa care apoi se concentreaza moleculele de omega-3 – EPA si DHA. [1] Odata ce purificarea este completa prin procesul de micro-distilare, producatorii lasa uleiul concentrat  de omega-3 in forma EE, motivul este simplu – COSTUL. Procesul de convertire a uleiului concentrat de peste in forma de esteri etilici inapoi la forma naturala triglicerida (TG) este mult mai costisitoare. Acesta este motivul de ce Genius Nutrition®, foloseste OMEGA-3T care este o forma concentrata si convertita inapoi in forma naturala triglicerida, care este cea mai buna forma finala de omega 3.”

Administrare recomandata:

 • 2 capsule cu o masa principala

5.iBCAA

BCAA-urile care sunt acronimul la Branched Chain Amino Acids si reprezinta 3 aminoacizi esentiali foarte importanti: Leucina, iso-Leucina si Valina. Acestia cresc asimilarea proteinelor in muschi, au efect anticatabolic si ajuta la recuperare.

Acestia se extrag, in general, in 2 moduri:

 • Chimic, din par si pene de rata
 • Prin fermentare, din alge.

Cei folositi si recomandati din mine sunt extrasi prin fermentare.

Administrare recomandata:

 • 5 gr dupa 2 mese principale
 • 5 gr dupa antrenament

Pentru Slabire

1. iWhey sau Whey-X5

In perioada de slabire avem nevoie de o cantitate de proteine mai ridicata, pentru a ne pastra masa musculara. Este ca o „asigurare”. Aici intervine suplimentarea cu un concentrat proteic.

 • iWhey – Concentrat Proteic
 • Whey – X5 – Concentrat proteic + Izolat proteic + Complex de enzime digestive pentru a ajuta la asimilarea mai buna a proteinelor

Evident Whey-X5 este putin mai scump, dar daca va permite bugetul, aceasta ar fi prima mea varianta. Daca nu, pe locul 2 este cu siguranta iWhey.

Administrare recomandata:

 • 30 gr dupa antrenament
 • 30 gr dimineata (in cazul in care nu va atingeti necesarul de proteine cu un singur shake)

2. Lipo-GN

In perioada de slabire, urmarim sa transformam corpul intr-o masina de ars grasimea. In primul rand alimentatia este foarte importanta, antrenamentul si ne putem ajuta si de unele substante pentru a ajuta putin procesul. Aici intervine Lipo-GN, care este o combinatie dintre substante termogenice si lipotropice pentru a grabi arderea grasimilor.

Administrare recomandata:

 • Incepeti cu o singura pastila, deoarece produsul este foarte puternic. Dupa 2-3 saptamani puteti creste la 2 pastile, doza maxima fiind de 3 pastile.

3.iVitamins 

4.Omega 3 

Despre acestea am vorbit mai sus, nu are rost sa ne repetam.

5.Creatina

Aici am fost intr-o cumpana intre creatina si BCAA-uri, totusi cred ca veti avea mai mult de castigat de la creatina. Aceasta va va ajuta sa va pastrati masa musculara si forta. Lucru foarte important in perioada de slabire, mai ales daca nu doriti sa aratati ca un maratonist la finalul procesului.

Administrare recomandata:

 • 5 gr dupa antrenament cu 250ml de apa.

Atentie! In momentul in care folositi creatina, trebuie sa consumati minim 3-4l de apa pe zi pentru a putea fi folosita eficient. Consumul foarte redus de apa poate aduce probleme.