Chefirul - Aceleași Proprietăți precum Iaurtul? -

Chefirul – Aceleași Proprietăți precum Iaurtul?

Chefirul are la bază lapte fermentat, similar cu iaurtul. Originea acestuia este în Munții Caucaz, făcut din lapte de vacă, oaie sau capră.

Iaurtul fermentează doar cu bacterii, pe când chefirul este fermentat cu granule de chefir, bacterii și drojdie.

Conține proteine, calciu, fosfor și vitamina A, la fel ca și laptele, dar are beneficiile probiotice de la bacterii și drojdie. Acesta este asociat cu o diversitate de beneficii aduse sănătății. Este antimicrobial, antifungic, îmbunătățește flora bacteriană și poate reduce intoleranța la lactoza (și mie mi s-a părut ciudat prima dată).

De asemenea acesta poate reduce colesterolul și tensiunea arterială.

Pe langa consumul direct, poate fi folosit în dressing-uri și sosuri (sos tzatziki) sau în orice rețetă care necesită iaurt, smântână sau lapte condensat.

Un aliment de pe urma căruia veți avea de câștigat, dacă il încorporați în dieta voastră.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *