Ciocolata amăruie s-a dovedit a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, îmbunătățeste capacitatea cerebrală și scade riscului de diabet, dar cheia este cantitatea.

Având în vedere beneficiile, ne putem bucura de ciocolată, în fiecare zi. Cu toate acestea, prea multe bucăți de bucurie pot duce la prea multe calorii, prea mult zahăr și automat, la depunere de grăsime.

Cu cât ciocolata este mai amăruie, cu atât conține mai mulți flavonoizi antioxidanți care sunt responsabili de beneficiile enumerate mai sus.

Dacă mai ai nevoie de înca un motiv pentru a te bucura de ciocolata amăruie, ia în calcul că o treime din grăsimea din untul de cacao este acid stearic, un tip de grăsime saturată, care are un efect neutru asupra colesterolului din sânge.

Pe lângă asta, pudra de cacao vine cu minerale – calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Pentru a ne bucura de aceste beneficii, ciocolata trebuie să fie cu cel puțin 60% cacao, dar cu cât este procentul mai ridicat, cu atât mai bine.

Consumul zilnic recomandat este de 30 grame.