Cotlet cu sos dulce-picant și orez brun -

Cotlet cu sos dulce-picant și orez brun

Carnea de porc este „interzisă” în multe diete din cauza conținutului ridicat de grăsime și al colesterolului. Dar, dupa cum știți, cotletul nu are atât de multă grăsime. Este foarte asemănăor ca și valori nutriționale cu pulpele dezosate de pui.  Așa că il putem include în alimentație, mai rar, ce este drept.

Dacă vă place mâncarea chinezească sau pur și simplu vreți să dați un alt gust cărnii, această rețetă este perfectă.

Ingrediente necesare:

  • 2-3 felii de cotlet de porc (urmăriți să aibă cât mai puțină grăsime)
  • 100 gr orez brun/ sălbatic/ basmati crud (fiert va avea 250-300gr)
  • 20 ml sos de soia
  • 20 gr sos dulce de ardei iute
  • 10 ml de ulei de măsline cu chili

Modul de preparare

  • Începeți prin a pune orezul la fiert împreuna cu condimentele.
  • Cotletul se bate, se condimentează si se unge pe ambele părti cu foarte puțin ulei de măsline.
  • Se pune o tigaie teflonată la foc mic, se adaugă cotletul și se pune capacul.
  • Nu ridicați capacul până nu s-a evaporat toată apa.
  • Între timp, puneți sosul de soia, sosul de ardei și uleiul de măsline într-o cană si amestecați bine.
  • În acest punct, cel mai probabil, carnea a lăsat niște reziduri care vor arde. În această situație, vă recomand să schimbați tigaia cu una curată, în același timp întorcând carnea pe partea cealaltă. (dacă nu, sosul se va amesteca cu acele reziduri, având gust de ars).
  • Lăsați cotletul încă 5 minute la foc mic și apoi adăugați sosul.
  • Dați focul la mediu – tare în timp ce amestecați sosul și cu carnea în continu.
  • Opriți focul după ce sosul începe să se caramelizeze (4-5 minute).
  •  Nu rămâne decât să așezați totul într-o farfurie. Poftă bună!

Valori Nutriționale pentru toată cantitatea (suficient pentru 2 portii):

  • 850 Kcalorii
  • 77 gr. Carbohidrați
  • 30 gr. Grăsimi
  • 63 gr. Proteine

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *