Revenim în bucătărie! De data aceasta, cu 3 rețete care conțin plictisitorul și a tot folositul piept de pui.

1. Șnitele de pui cu ovăz la cuptor

Ingrediete:
  • 500 gr. Piept de pui
  • 50 gr. Făină de ovăz
  • 50 gr. Fulgi de ovăz
  • Condimente: Sare, piper, boia dulce și pudra de usturoi
  • 3 ouă

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul la 200 grade.
  2. Feliem puiul pentru șnitele. Grosimea feliilor trebuie să fie aproape egală, pentru ca timpul de gătire să fie același.
  3. Pregătim 3 boluri, iar la final tava pentru cuptor, cu o foaie de copt.
  4. În primul bol vom amesteca 1 ou cu puțin lapte.
  5. În al doilea bol amestecăm făina de ovăz, fulgii de ovăz și condimentele.
  6. În al 3-lea bol vom bate 2 ouă + puțin lapte.
  7. Le așezăm în linie și mergem în ordine. Luăm puiul, îl dam prima data prin ou (primul bol), apoi prin ovăz și la final tot prin ou.
  8. După ce am pus toate șnițelele în tava, punem la cuptor pentru 20 min.

Valori Nutriționale / 100 gr.

  • 132 KCalorii
  • 8.1 gr. Carbohidrați
  • 3.7 gr. Grăsimi
  • 16.3 gr. Proteine

2. Pui Barbeque

Ingrediente:
  • 500 gr. Piept de pui
  • 100 ml. Sos barbeque
  • 20 ml. Sos de soia
  • Optional: o lingură de miere (20-30gr.)

Mod de preparare:

  1. Tăiem puiul felii subțiri.
  2. Prăjim puiul în tigaie fără ulei.
  3. După ce este gata, îl tăiem fâșii mici.
  4. Într-un bol, amestecăm sosurile.
  5. Adăugăm puiul peste sos și amestecăm bine.
  6. Punem compoziția în tigaie, la foc mic, pentru încă 3-4 minute și amestecăm.

Valori Nutriționale / 100 gr.

  • 114 KCalorii
  • 7.5 gr. Carbohidrați
  • 1.7 gr. Grăsimi
  • 16.8 gr. Proteine

3. Pui cu sos roz

Ingrediente:
  • 500 gr. Piept de pui
  • 100 ml Sântână pentru gătit
  • 150 ml. roșii pasate
  • sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi
  • 1 ou
  • Opțional: Parmezan ras pentru final
Mod de preparare:
  1. Tăiem puiul fâșii și îl prăjim în tigaie, fără ulei.
  2. Într-un bol amestecăm restul ingredientelor cu un tel.
  3. După ce este gata puiul, adăugăm sosul în tigaie, dam focul la mic și amestecăm timp de 2-3 min.
  4. La final, putem rade puțin parmezan pe deasupra.

Valori Nutriționale / 100 gr.

  • 115 Kcalorii
  • 3.9 gr. Carbohidrați
  • 4.4 gr. Grăsimi
  • 15.8 gr. Proteine