Salutare! Astăzi revin cu o rețetă simplă, dar care oferă un plus atunci când te-ai săturat de banalul piept de pui la grătar.

Ingrediente:

  • 500 gr. Piept de pui
  • 500 gr. Pulpe de porc (fără grăsime)
  • 500 gr. Pulpă de vită (fără grăsime)
  • 200 ml. sos barbeque
  • o ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi mici
  • sare,piper,usturoi
  • 5-10ml ulei de măsline
  • un cuțit ascuțit

Mod de preparare:

  1. Taiem cubulețe carnea.
  2. Condimentăm carnea cu sare, piper și usturoi. Pentru a amesteca mai bine condimentele, putem adauga o lingură de sos de soia (varianta neîndulcită).
  3. Punem un wok la încins cu 5-10 ml de ulei de măsline.
  4. Adăugăm carnea în wok, la foc mediu și amestecăm periodic. (Atenție: Dacă nu știți proveniența cărnii de vită, puteți să o adăugați în tigaie cu 15 min. înainte.
  5. Între timp ne punem pe tăiat legumele.
  6. După 20-25 min, adăugăm legumele în tigaie + 3-500 ml de apă.
  7. Lăsăm la fiert pentru 20-25 de min.
  8. Trebuie sa ajungem la textură de tocaniță, nu de supă, deci dacă după aceste 20-25 de min înca este prea multă apă, dați focul la maxim și ridicați capacul, în timp ce amestecați. În acest fel apa se va evapora mult mai repede.
  9. În ultimile 5 min, adăugăm sosul barbeque și amestecăm.
  10. Atât, simplu și destul de rapid! Poftă bună!