Aproximativ 40% din cazurile de cancer sunt legate de greutatea în exces (supraponderabilitatea sau obezitatea) conform “Center for Disease Control and Prevention”.

O analiză a descoperit că persoanele obeze sau supraponderale au un risc crescut de cancer, în special la ficat, uter, rinichi, pancreas, colon, sâni, tiroidă, ovare, esofag și nu numai. În total, 13 tipuri de cancer pot apărea din cauza excesului de greutate.

În 2014, 631.000 oameni au fost diagnosticați cu aceste tipuri de cancer. Acestea fiind 40% din cazurille de cancer din acel an.

Există un tratament pentru cancer?

Doamna Lisa C. Richardson, directoare la CDC’s Division of Cancer Prevention and Control: “Da, o sanătate bună este cea mai bună variantă pentru a preveni și trata orice boală cronică, inclusiv cancerul”. 

Un simplu pas pe care îl putem face cu toții, ar fi să acumulăm cât mai multe informații bune legate de sănătate, pentru a învăța să facem alegeri mai bune legate de alimentație și de stilul nostru de viață.

Tot timpul am fost adeptul schimbărilor mici, deoarece acestea pot face diferența dacă sunt făcute constant și nu necesită mare efort.

Fiecare poate să-și facă o analiză asupra alimentației și a stilului de viață. Notează-ți ce ai mâncat în ultima săptămână, cum a arătat o zi obișnuită?

  • Ai fi putut face alegeri mai bune în alimentație?
  • Ai fi putut face mai multă mișcare?

Chiar dacă înlocuiești o gustare cu niște fructe sau mai adaugi 10 minute de mișcare pe zi, este un plus care va conta.