Problema cu microplasticul se extinde. Sunt mai multe analize care arată că microplasticul este prezent în foarte multe produse pe care le consumăm zilnic. De la apă îmbuteliată, la berea îmbuteliată, chiar și până la sarea de masă. 

O nouă cercetare a găsit plastic în 90% din sarea alimentara din China, iar sarea de mare este în top, în comparație cu cea din rocă. 

Pe lângă asta, cercetătorii de la “National University in South Korea”  au publicat în jurnalul “Environmental Science and Technology” o analiză care a constat în cercetarea a 39 de brand-uri de sare de masă, din America, Africa, Asia și Europa. Din acestea, 40% conțineau plastic.

Specialiștii spun că acest lucru se întâmplă din cauza poluării, în special a oceanelor. S-a găsit o directă legătură între sarea de mare și zonele poluate. Cu cât zona era mai poluată, cu atât sarea din acea zonă conținea mai mult plastic. 

După cum probabil vă închipuiți consumul de plastic nu este chiar indicat oamenilor. Cu toate acestea, cercetătorii au spus că încă nu au dovezi clare cum că acesta ne-ar afecta sănătatea. 

În opinia mea, acest lucru este pentru că în aceste cantități mici efectele negative nu se vor vedea imediat, dar mai mult ca sigur, acestea există.