Apa cu Lamaie Ajuta la Slabit?

Apa cu Lamaie Ajuta la Slabit?

Deseori se spune că apa cu lămâie are diverse beneficii pentru sănătate cum ar fi îmbunătățirea digestiei, a concentrării și creșterea nivelului de energie. De asemenea, se spune că ajută la promovarea pierderii în greutate și este o parte populară a multor diete. În acest articol vom vedea care sunt beneficiile acesteia și care este rolul ei în procesul de slăbire.

Pentru o abordare precisă și conform nevoilor tale, atât din punct de vedere al rutinei de antrenament, cât și pentru o alimentație bine pusă la punct, poți apăsa AICI pentru planuri de antrenament și nutriție personalizată realizate pentru a putea să îți îndeplinești scopurile.

Conținut scăzut de calorii
Apa cu lămâie este o băutură foarte scăzută în calorii. Presupunând că stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă, acesta va conține aproximativ șase calorii.

Din acest motiv, dacă înlocuiți băuturile cu conținut ridicat de calorii, cum ar fi băuturile răcoritoare carbogazoase, sau sucul de protocale cu apă cu lămâie, atunci aceasta poate fi o modalitate excelentă de a reduce caloriile și de a ajuta la pierderea în greutate. Înlocuirea chiar și a uneia dintre aceste băuturi pe zi cu un pahar de apă cu lămâie ar putea reduce aportul zilnic de calorii.

Te menține hidratat
De la transportul nutrienților către celule până la transportul toxinelor din organism, consumul de apă suficientă pentru a rămâne hidratat este o componentă esențială a sănătății. Menținerea hidratării adecvate este esențială în orice, de la reglarea temperaturii corpului până la îmbunătățirea performanței fizice. Unele dovezi sugerează, de asemenea, că hidratarea corespunzătoare poate ajuta la pierderea în greutate.

Cercetările indică faptul că o hidratare crescută poate crește descompunerea grăsimilor și poate crește pierderea de grăsime. Hidratarea corespunzătoare poate ajuta, de asemenea, la reducerea retenției de apă, care poate provoca simptome precum balonare, umflături și creștere în greutate.

Consumul de apă cu lămâie poate stimula metabolismul
Cercetătorii sugerează că o bună hidratare îmbunătățește funcția mitocondriilor, un tip de organite celulare care ajută la generarea de energie pentru organism. Acest lucru duce la o creștere a metabolismului, care poate duce la pierderea ulterioară în greutate.

De asemenea, s-a demonstrat că apa crește metabolismul prin inducerea termogenezei, un proces metabolic în care caloriile sunt arse pentru a produce căldură. Într-un mic studiu, 14 participanți au băut 0,5 litri de apă. S-a constatat ulterior că rata metabolică a crescut cu 30% timp de 30-40 de minute.

Sursă bună de vitamina C?
Citricele precum lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant principal care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi dăunători. Probabil ați auzit că vitamina C poate ajuta la prevenirea sau limitarea duratei răcelii comune la unii oameni, dar studiile sunt contradictorii. Într-un studiu din iulie 2007, cercetătorii au vrut să descopere dacă administrarea a 200 de miligrame sau mai mult de vitamina C zilnic ar putea reduce frecvența, durata sau severitatea unei răceli.

După ce au trecut în revistă 60 de ani de cercetare clinică, ei au descoperit că atunci când sunt luate după ce începe o răceală, suplimentele de vitamina C nu fac răceala mai scurtă sau mai puțin severă. Când este luată zilnic, vitamina C a scurtat foarte puțin durata răcelii - cu 8% la adulți și cu 14% la copii.
Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și poate scădea tensiunea arterială. Deși lămâile nu se află în fruntea listei de citrice bogate în vitamina C, ele sunt totuși o sursă bună.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii, sucul unei lămâi oferă aproximativ 18,6 miligrame de vitamina C. Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 65 până la 90 de miligrame.

Apa cu lămâie poate crește senzația de sațietate
Apa este adesea recomandată ca parte fundamentală a oricărui regim de slăbire, deoarece poate promova sațietatea și plenitudinea fără a adăuga calorii. Un studiu din 2008 a analizat efectele apei asupra aportului de calorii la 24 de adulți în vârstă supraponderali și obezi.

Studiul a arătat că, consumul a 0,5 litri de apă înainte de micul dejun a scăzut cu 13% numărul de calorii consumate la masă. Un alt studiu a constatat că consumul de apă cu o masă a scăzut foamea și a crescut sațietatea în timpul mesei. Deoarece apa cu lămâie are un conținut scăzut de calorii și poate promova săturația în același mod ca apa obișnuită, poate fi o modalitate eficientă de a ajuta la reducerea aportului de calorii.

Legătura dintre apa cu lămâie și pierderea în greutate
Datorită efectelor sale benefice potențiale asupra metabolismului, sațietății și hidratării, unele dovezi sugerează că apa cu lămâie ar putea spori pierderea în greutate. Într-un studiu, 48 de adulți au fost repartizați la două diete: o dietă cu conținut scăzut de calorii, asociată cu 0,5 litri de apă înainte de fiecare masă sau o dietă cu conținut scăzut de calorii, fără apă înainte de masă.

La sfârșitul studiului de 12 săptămâni, participanții din grupul cu apă au slăbit cu 44% mai mult decât participanții din grupul fără apă. Un alt studiu din 2009 a măsurat aportul de apă la 173 de femei supraponderale. S-a constatat că un aport mai mare de apă a fost asociat cu o pierdere mai mare a greutății corporale și a grăsimii în timp, indiferent de dietă sau activitate fizică.

Alte cercetări de această dată efectuate pe rozătoare au arătat că antioxidanții polifenoli găsiți în lămâi reduc semnificativ creșterea în greutate la șoarecii care sunt supraalimentați pentru a induce obezitatea. În aceste studii pe șoareci, compușii antioxidanti au compensat și efectele negative asupra nivelului de glucoză din sânge și rezistența la insulină îmbunătățită, cei doi factori principali în dezvoltarea diabetului de tip 2.

Deși aceleași rezultate trebuie dovedite la oameni, dovezile anecdotice sunt puternice că apa cu lămâie sprijină pierderea în greutate. Nu este clar dacă acest lucru se datorează pur și simplu că oamenii beau mai multă apă și se simt plini sau sucul de lămâie în sine.

Apa cu lămâie nu este neapărat mai bună decât apa obișnuită
Apa cu lămâie vine cu o mulțime de beneficii potențiale, de la promovarea hidratării până la creșterea sațietății. Cu toate acestea, este important de reținut că toate aceste beneficii provin din ingredientul său principal - apa.

Apa cu lămâie conține câțiva nutrienți suplimentari din sucul de lămâie, cum ar fi vitamina C și antioxidanți, dar este puțin probabil ca aceștia să aibă vreun efect asupra greutății tale. În plus, efectul alcalinizant al sucului de lămâie nu are efecte clare asupra greutății.

Concluzie
Apa cu lămâie poate menține sentimentul de sațietate, sustine hidratarea, stimulează metabolismul și poate favoriza pierderea în greutate. Cu toate acestea, apa cu lămâie nu este neeapărat mai bună decât apa obișnuită. Poate fi folosită ca înlocuitor pentru băuturile carbogazoase cu conținut ridicat de calorii, și vine în plus cu un conținut impoartant de vitamina C și antioxidanți. În acest fel, ar putea ajuta la promovarea pierderii în greutate și la îmbunătățirea sănătății.