Arginina - Este Benefic Acest Aminoacid?

Arginina - Este Benefic Acest Aminoacid?

     Suplimentele cu arginină reprezintă una dintre alegerile cele mai populare în rândul persoanelor se antrenează în sala de fitness. Ce este mai puțin cunoscut este faptul că arginina are mult mai multe beneficii, în afară de contribuția sa la volumizarea musculară.      Arginina este un aminoacid care joacă un rol cheie în funcționarea și creșterea musculară. Aceasta face parte din categoria aminoacizilor semiesențiali - cei care nu sunt absolut necesari pentru corp decât în anumite situații și sunt sintetizați în organism doar în anumite circumstanțe.

      Ca funcție în corp, aceasta ajută la formarea oxidului nitric, despre care s-a demonstrat că îmbunătățește fluxul sanguin și crește dimensiunea mușchilor. Prin urmare, suplimentele cu arginină sunt populare în rândul persoanelor care doresc să își dezvolte masa musculară.

       Mai mult, arginina este, de asemenea, importantă pentru sinteza proteinelor și, consumată în cantități suficiente, contribuie la o recuperare mai rapidă după antrenamente intense. Rolul argininei în corp nu se oprește aici. Aceasta contribuie la funcția normală a rinichilor și la un sistem imunitar sănătos.

 


        Surse de arginină

        Arginina poate fi obținută atât din surse alimentare, cât și din suplimente nutritive. Trebuie menționat că primele conțin o cantitate mai mică de arginină, cel mai eficient aport din acest aminoacid benefic fiind cu siguranță suplimentele nutritive.

        Surse alimentare de arginină

        Sursele de arginină din alimentație nu sunt rare, însă cantitatea acestui aminoacid variază destul de mult. Alimentul cel mai bogat în arginină este carnea de curcan, urmata de cotletul de porc și carnea de pui. Alte surse, mai modeste cantitativ, includ: semințele de dovleac, soia, alunele, spirulina, năutul, lintea și diferite tipuri de lactate, cum ar fi laptele sau brânza cheddar.

         Suplimente nutritive cu arginină

         Fiind un aminoacid popular, arginina poate fi găsită într-o diversitate de tipuri de suplimente, de la pudră și capsule până la băuturi. Fie că optezi pentru L-arginină sub formă de pudră, fie că preferi să o consumi într-o astfel de băutură necarbogazoasă, suplimentele nutritive cu arginină oferă niveluri ridicate ale acestui aminoacid semiesențial.

         Beneficiile argininei pentru organism

         Beneficiile administrării de arginină sunt numeroase și includ creșterea fluxului sanguin către mușchi și îmbunătățirea circulației, reducerea daunelor provocate de radicalii liberi din cauza stresului oxidativ indus de exercițiile fizice intense și o recuperare mai eficientă după antrenamente intense. În plus, arginina poate contribui la îmbunătățirea funcției sexuale pentru bărbați prin producerea de oxid nitric.

          Beneficii pentru inimă și sistemul cardiovascular

          Aceste efecte pozitive ale argininei au legătură cu oxidul nitric, un neurotransmițător important care contribuie la relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățirea circulației. Mai multe studii arată beneficiile argininei la nivelul fluxului de sânge din artere, contribuind, astfel, la îmbunătățirea simptomelor persoanelor care se confruntă cu angină pectorală, artere înfundate sau afecțiuni arteriale coronariene, cel puțin pe termen scurt și mediu. De asemenea, suplimentele cu arginină au ajutat în unele cazuri la stabilizarea tensiunii arteriale.

            Beneficii metabolice

            Suplimentele cu arginină contribuie la eficientizarea metabolismului. Mecanismul prin care are loc acest efect are legătură cu transformarea glucidelor în energie. Practic, arginina face receptorii la insulină mai sensibili și încurajează producția de insulină. Astfel, alimentele bogate în glucide devin mai rapid și mai eficient energie necesară pentru activitatea fizică.

             Recuperare mai rapidă

             Suplimentele cu arginină scad timpul necesar de odihnă fizică după antrenamente. După operații chirurgicale, consumul de L-arginină împreună cu acizi grași Omega 3 a fost asociat cu un timp de recuperare mai scăzut, un risc mai mic de infecție și sprijinirea vindecării rănilor.

 

            Recomandarea noastră pentru o arginină de calitate este aceasta. Pentru a putea beneficia de 12% reducere, folosiți codul ANGEL12 înainte să finalizați comanda.