Beneficiile Bailor in Apa de Mare

Beneficiile Bailor in Apa de Mare

Înotul în mare este o activitate de care oamenii se bucură pe plajă dintotdeauna, însă, știați că scăldatul în apa de mare a fost o practică medicinală folosită de grecii antici pentru numeroasele sale beneficii? Aceștia consideră că apa mării bogată în minerale este extrem de eficientă pentru susținerea stării de sănătate și pentru înfrumusețare. Grecii obișnuiau să facă băi în piscine care erau aprovizionate cu apă de mare, însă, în zilele noastre majoritatea oamenilor aleg să meargă direct la sursă, pentru a înota în mare. Este o activitate extraordinară de care vă puteți bucura în timpul vacanței din mai multe motive: are capacitatea de a hidrata pielea, de a îmbunătăți circulația sângelui, stimulează sistemul imunitar și oferă o stare psihică mai bună.

Îmbunătățește semnificativ aspectul pielii

Datorită nivelurilor sale ridicate de magneziu, apa de mare are capacitatea de a hidrata pielea și de a-i oferi un aspect radiant. Scăldatul în apa de mare poate menține umiditatea de la suprafața pielii, în timp ce diminuează problemele legate de inflamație.

 

În plus, sărurile minerale regenerează pielea. Drept urmare, ulcerațiile, acneea și psoriazisul sunt boli care se pot ameliora cu ajutorul apei de mare.

Îmbunătățește circulația

Când înoți în apa de mare este stimulată circulația sângelui. Această terapie are capacitatea de a restabili mineralele esențiale, care sunt epuizate de organism din cauza toxinelor de mediu, obiceiuri alimentare nesănătoase și niveluri ridicate de stres.

Stimulează sistemul imunitar

Cu un amestesc natural de vitamine, săruri minerale, microorganisme vii, oligoelemente și aminoacizi, apa de mare prezintă efecte antibacteriene și antibiotice în organism, care pot da sistemului imunitar un impuls.

Asemănător cu plasma sanguină umană, elementele apei de mare sunt ușor absorbite și utilizate de corp atunci când înotăm în ea. Apa de mare conține ioni încărcați negativ, care stimulează activitatea plămânilor și întăresc sistemul imunitar.

Numărul celulelor roșii din sânge crește între 5 și 20% după o singură baie în mare. Numărul de celule albe crește și mai mult. Apa de mare este un medicament fantastic pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, anemie și niveluri ridicate de zahăr în sânge.

Băile în apa de mare reduc și elimină anxietatea și stresul

Deoarece conține magneziu, apa de mare te va calma. Oamenilor care duc o viață stresantă li se recomandă să meargă la plajă, nu numai pentru atmosfera relaxantă, ci și datorită proprietăților medicinale și liniștitoare ale apei de mare. În plus, deoarece ajută la normalizarea tensiunii arteriale și tratează nervozitatea, o zi la plajă te va ajuta să dormi mai bine și favorizează o stare bună de spirit.

Un alt motiv pentru care înotul în mare este atât de eficient pentru diminuarea stresului este reprezentat de modul în care respirăm în timpul înotului și al scufundărilor. Respirația din timpul acestor activități stimulează sistemul nervos parasimpatic (sistemul care controlează funcțiile organelor și calmează creierul) și are efecte calmante asupra undelor creierului și a hormonilor care influențează pozitiv sistemul nervos.

În plus, din cauza temperaturilor ridicate, apa de mare oferă un șoc organismului la primul contact. Înotul într-o apă pe care organismul o percepe ca fiind rece activează receptorii de temperatură situați sub piele, care eliberează hormoni precum endorfine, adrenalină și cortizol.

Expunerea repetată la apă rece poate duce și la îmbunătățirea funcției sistemului nervos parasimpatic. Acest lucru a fost asociat cu o creștere a eliberării de dopamină și serotonină.

În ciuda unui aspect și senzație nu tocmai plăcute, algele din mare au, de fapt, numeroase beneficii pentru starea noastră de sănătate. Bogate în aminoacizi și minerale, algele hrănesc țesuturile pielii, stimulează circulația sângelui și funcțiile celulare. Cu peste 70 de minerale și vitamine, algele curăță profund, exfoliază, hrănesc și extrag impuritățile de la nivelul pielii. În plus, căldura și substanțele nutritive din algele marine extrag toxinele din organism și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.