Beneficiile Consumului de Avocado Dovedite Stiintific

Beneficiile Consumului de Avocado Dovedite Stiintific

Avocado este un fruct unic. În timp ce majoritatea fructelor constă în principal din carbohidrați, avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Numeroase studii arată că are beneficii puternice pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate cu care vine consumul de avocado care sunt susținute de cercetări științifice.

Avocado este incredibil de nutritiv 

Acest fruct este apreciat pentru valoarea sa nutritivă ridicată și este adăugat la diferite feluri de mâncare datorită aromei bune și a texturii sale. În aceste zile, avocado a devenit un aliment incredibil de popular în rândul persoanelor conștiente de sănătate. Este adesea menționat ca un superaliment, ceea ce nu este surprinzător având în vedere proprietățile sale de sănătate. 

Există multe tipuri de avocado care variază ca formă și culoare - de la formă de pară la rotundă și verde la negru. De asemenea, pot cântări de la 220 grame la 1.4 kg. Se numește adesea pară de aligator, care este foarte descriptivă, deoarece are tendința de a fi în formă de pară și are pielea verde, denivelată, ca un aligator.

Avocado sunt foarte hrănitori și conțin o mare varietate de nutrienți, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite. Iată câteva dintre cele mai abundente substanțe nutritive, într-o singură porție de 100 de grame:    

 • Vitamina K: 26% din valoarea zilnică (DV);   
 • Folat: 20% din DV;   
 • Vitamina C: 17% din DV;   
 • Potasiu: 14% din DV;  
 • Vitamina B5: 14% din DV;   
 • Vitamina B6: 13% din DV;   
 • Vitamina E: 10% din DV;   

De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1, B2 și B3. Acest lucru vine cu 160 de calorii, 2 grame de proteine ​​și 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrați, 7 dintre acestea sunt fibre, deci există doar 2 carbohidrați neti, ceea ce face ca acesta să fie un aliment vegetal prietenos cu conținut scăzut de carbohidrați. Avocado nu conține colesterol sau sodiu și sunt sărace în grăsimi saturate.

Conține mai mult potasiu decât bananale

Potasiul este un nutrient care ajută la menținerea gradienților electrici în celulele corpului și îndeplinește diverse funcții importante.

Avocado are un conținut ridicat de potasiu. O porție de 100 de grame reprezintă 14% din doza zilnică recomandată (ADR), comparativ cu 10% în banane, care sunt un aliment tipic cu conținut ridicat de potasiu.

Mai multe studii arată că a avea un aport ridicat de potasiu este legat de scăderea tensiunii arteriale, care este un factor de risc major pentru atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și insuficiența renală.

Avocado este încărcat cu acizi grași mononesaturați sănătoși pentru inimă 

Avocado este un aliment bogat în grăsimi. De fapt, 77% din caloriile din acesta provin din grăsimi, făcându-l unul dintre cele mai grase alimente vegetale existente. Dar nu conține doar grăsime. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt acidul oleic - un acid gras monosaturat, care este, de asemenea, componenta principală a uleiului de măsline și se crede că este responsabil pentru unele dintre beneficiile sale pentru sănătate. 

Acidul oleic a fost asociat cu inflamația redusă și s-a dovedit a avea efecte benefice asupra genelor legate de cancer. Grăsimile din avocado sunt, de asemenea, destul de rezistente la oxidarea indusă de căldură, făcând din uleiul de avocado o alegere sănătoasă și sigură pentru gătit.

Bogat în fibre

 Fibrele sunt un alt nutrient în care fructele de avocado sunt relativ bogate. Este o materie vegetală nedigerabilă care poate contribui la scăderea în greutate și este puternic legată de un risc mai scăzut de apariție a multor boli. Se face adesea o distincție între fibrele solubile și cele insolubile. Fibrele solubile sunt cunoscute pentru hrănirea bacteriilor intestinale prietenoase din intestin, care sunt foarte importante pentru funcționarea optimă a corpului. O porție de 100 de grame de avocado conține 7 grame de fibre, ceea ce reprezintă 27% din ADR. Aproximativ 25% din fibra din avocado este solubilă, în timp ce 75% este insolubilă.

 

Consumul de avocado poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor 

Bolile de inimă sunt cele mai frecvente cauze de deces în lume. Se știe că mai mulți markeri de sânge sunt legați de un risc crescut. Aceasta include colesterolul, trigliceridele, markerii inflamatori, tensiunea arterială și alții. Opt studii controlate efectuate la oameni au examinat efectele avocado asupra unora dintre acești factori de risc. 

Aceste studii au arătat că avocado poate:   

 • Reduce semnificativ nivelul colesterolului total;   
 • Reduce trigliceridele din sânge cu până la 20%;  
 • Reduce colesterolul LDL cu până la 22%; 
 • Crește colesterolul HDL (bun) cu până la 11%;

Unul dintre studii au constatat că incluzand avocado, într-o dietă vegetariană cu conținut scăzut de grăsimi,  a îmbunătățit în mod semnificativ profilul colesterolului.

Oamenii care mănâncă avocado tind să fie mai sănătoși

Un studiu a analizat obiceiurile alimentare și sănătatea persoanelor care consumă avocado. Ei au analizat datele de la 17.567 de participanți la sondajul NHANES din SUA.

S-a constatat că, consumatorii de avocado sunt mult mai sănătoși decât oamenii care nu au mâncat acest fruct. Aceștia aveau un aport mult mai mare de nutrienți și erau la jumătate din probabilitatea de a avea sindrom metabolic, un grup de simptome care sunt un factor de risc major pentru bolile de inimă și diabetul zaharat. 

Persoanele care consumau avocado în mod regulat, de asemenea, cântăreau mai puțin, aveau un IMC mai mic și semnificativ mai puține grăsimi abdominale. Au avut, de asemenea, niveluri mai ridicate de colesterol HDL „bun”.

Conținutul lor de grăsime vă poate ajuta să absorbiți nutrienții din alimentele vegetale 

Când vine vorba de nutrienți, aportul nu este singurul lucru care contează. De asemenea, trebuie să puteți absorbi acești nutrienți - mutați-i din tractul digestiv și în corpul vostru, unde pot fi folosiți. Unele substanțe nutritive sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că trebuie combinate cu grăsimi pentru a fi utilizate. Vitaminele A, D, E și K sunt liposolubile, împreună cu antioxidanți precum carotenoizii. 

Un studiu a arătat că adăugarea de ulei de avocado sau avocado fie la salată, fie la salsa poate crește absorbția antioxidantă de 2,6 până la 15 ori. Deci, avocado nu numai că este extrem de nutritiv, dar poate crește dramatic valoarea nutritivă a altor alimente vegetale pe care le consumați.Acesta este un motiv excelent pentru a include întotdeauna o sursă de grăsime sănătoasă atunci când mâncați legume. Fără aceasta, o mulțime de substanțe nutritive benefice pentru plante se vor pierde.

Extractul de avocado poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei 

Artrita este o problemă comună în țările occidentale. Există multe tipuri de această afecțiune, care sunt adesea probleme cronice pe care oamenii le au pentru tot restul vieții. Studii multiple sugerează că extractele de ulei de avocado și soia - denumite insaponificabile de avocado și soia - pot reduce osteoartrita.

 

Consumul de avocado vă poate ajuta să slăbiți

Există unele dovezi că avocado este un aliment prietenos cu pierderea în greutate. Într-un studiu, oamenii care mănâncă avocado cu o masă s-au simțit cu 23% mai mulțumiți și au dorința de a mânca cu 28% mai puțin în următoarele 5 ore, comparativ cu persoanele care nu au consumat acest fruct. 

Dacă acest lucru este valabil pe termen lung, atunci includerea avocado în dieta vă poate ajuta să mâncați în mod natural mai puține calorii și vă poate face mai ușor să rămâneți la obiceiurile alimentare sănătoase.