Beneficiile Consumului de Pepene Verde

Beneficiile Consumului de Pepene Verde

Pepenele verde este un fruct delicios și răcoritor, care este, de asemenea, bun pentru sănătate. Are un conținut redus de calorii și un conținut ridicat de vitamina C, vitamina A și mulți compuși sănătoși ai plantelor. Iată o serie de beneficii pentru sănătate ale consumului de pepene verde.

Te ajută să te hidratezi
Consumul de apă este un mod important de a vă menține corpul hidratat. Totuși, consumul de alimente care au un conținut ridicat de apă poate ajuta, de asemenea. Interesant este faptul că, pepenele verde este 92% apă.

Mai mult, un conținut ridicat de apă este unul dintre motivele pentru care fructele și legumele te ajută să te simți sătul. Combinația de apă și fibre înseamnă că mâncați un volum bun de alimente fără multe calorii.

Conține substanțe nutritive și compuși vegetali benefici

În ceea ce privește fructele, pepenele verde este unul dintre cele mai scăzute calorii - doar 46 de calorii pe 154 grame. Este mai mic decât fructele cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure. 154 grame de pepene verde are și alți nutrienți, inclusiv aceste vitamine și minerale:    

Vitamina C: 21% din CDI   

Vitamina A: 18% din CDI   

Potasiu: 5% din CDI   

Magneziu: 4% din CDI   

Vitamine B1, B5 și B6: 3% din CDI 

Pepenele roșu este, de asemenea, bogat în carotenoizi, inclusiv beta-caroten și licopen. În plus, are citrulină, un aminoacid important. Iată o prezentare generală a celor mai importanți antioxidanți ai pepenelui verde: 

Vitamina C - un antioxidant care ajută la prevenirea deteriorării celulelor de la radicalii liberi.

Carotenoizi - sunt o clasă de compuși vegetali care include alfa-caroten și beta-caroten, pe care corpul le transformă în vitamina A.

Licopen - este un tip de carotenoid care nu se transformă în vitamina A. Acest puternic antioxidant conferă o culoare roșie plantelor alimentare precum roșiile și pepenele verde și este legat de multe beneficii pentru sănătate.

Cucurbitacin E - este un compus vegetal cu efecte antioxidante și antiinflamatoare. Pepenele amar, o rudă a pepenelui verde, conține și mai mult cucurbitacină E. 

Conține compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului

Cercetătorii au studiat licopenul și alți compuși vegetali individuali din pepene verde pentru efectele lor anti-cancer. Deși aportul de licopen este asociat cu un risc mai mic de apariție a unor tipuri de cancer, rezultatele studiului sunt mixte. Cea mai puternică legătură de până acum pare să fie între licopen și cancerele sistemului digestiv. 

Se pare că reduce riscul de cancer prin scăderea factorului de creștere asemănător insulinei (IGF), o proteină implicată în diviziunea celulară. Nivelurile ridicate de IGF sunt legate de cancer. În plus, cucurbitacina E a fost investigată pentru capacitatea sa de a inhiba creșterea tumorii.

Poate îmbunătăți sănătatea inimii 

Bolile de inimă sunt prima cauză de deces la nivel mondial. Factorii stilului de viață, inclusiv dieta, vă pot reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral prin reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Mai mulți nutrienți din pepene verde au beneficii specifice pentru sănătatea inimii.

Studiile sugerează că licopenul poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. De asemenea, poate ajuta la prevenirea deteriorării oxidative a colesterolului. Conform studiilor la femeile obeze, postmenopauzale și la bărbații finlandezi, licopenul poate reduce, de asemenea, rigiditatea și grosimea pereților arterelor. 

Pepenele verde conține, de asemenea, citrulină, un aminoacid care poate crește nivelul de oxid nitric din organism. Oxidul de azot vă ajută să vă extindeți vasele de sânge, ceea ce scade tensiunea arterială. Alte vitamine și minerale din pepene verde sunt, de asemenea, bune pentru inima ta. Acestea includ vitaminele A, B6, C, magneziu și potasiu.

Poate reduce inflamația și stresul oxidativ 

Inflamația este un factor cheie al multor boli cronice. Pepenele verde poate ajuta la scăderea inflamației și a daunelor oxidative, deoarece este bogat în antioxidanți antiinflamatori licopen și vitamina C. 

Într-un studiu din 2015, șobolanii de laborator au fost hrăniți cu pulbere de pepene verde pentru a completa o dietă nesănătoasă. În comparație cu grupul de control, au dezvoltat niveluri mai scăzute ale markerului inflamator proteină C-reactivă și mai puțin stres oxidativ. 

Într-un studiu anterior, oamenilor li s-a administrat suc de roșii bogat în licopen cu adăugare de vitamina C. În general, markerii lor de inflamație au scăzut și antioxidanții au crescut. Pepenele verde are atât licopen, cât și vitamina C. Ca antioxidant, licopenul poate beneficia și de sănătatea creierului. De exemplu, poate ajuta la întârzierea apariției și progresiei bolii Alzheimer.

Poate ajuta la ameliorarea durerii musculare

Citrulina, un aminoacid din pepene verde, poate reduce durerea musculară. De asemenea, este disponibil ca supliment. Interesant este faptul că sucul de pepene verde crește absorbția citrullinei. Un mic studiu a oferit sportivilor suc simplu de pepene verde, suc de pepene verde amestecat cu citrulină sau o băutură cu citrulină.

Ambele băuturi cu pepene verde au condus la o durere musculară mai redusă și la o recuperare mai rapidă a ritmului cardiac, comparativ cu citrulina pe cont propriu. Cercetătorii au efectuat, de asemenea, un experiment cu eprubete, investigând absorbția citrullinei. Constatările lor sugerează că absorbția citrullinei este cea mai eficientă atunci când este consumată ca o componentă a sucului de pepene verde. 

Alte cercetări au analizat, de asemenea, potențialul citrullinei de a îmbunătăți rezistența la exercițiu și performanța. Până în prezent, citrulina nu pare să îmbunătățească performanțele exercițiilor fizice în cantitățile studiate, dar este totuși un domeniu de interes pentru cercetare.

Beneficii pentru piele și păr 

Două vitamine din pepene verde - A și C - sunt importante pentru sănătatea pielii și a părului. Vitamina C vă ajută corpul să facă colagen, o proteină care vă menține pielea suplă și părul puternic. Vitamina A este, de asemenea, importantă pentru pielea sănătoasă, deoarece ajută la crearea și repararea celulelor pielii. Fără suficientă vitamină A, pielea poate părea uscată. Atât licopenul, cât și betacarotenul vă pot ajuta, de asemenea, să vă protejați pielea de arsurile solare.

Poate îmbunătăți digestia

Pepenele verde conține multă apă și o cantitate mică de fibre - ambele fiind importante pentru o digestie sănătoasă. Fibrele pot furniza cantități mari pentru scaun, în timp ce apa vă ajută să vă mențineți tractul digestiv în mișcare eficient. Consumul de fructe și legume bogate în apă și bogate în fibre, inclusiv pepene verde, poate fi foarte util pentru promovarea mișcărilor intestinale normale.

Concluzie: 

Pepenele verde este un fruct surprinzător de sănătate. Are un conținut ridicat de apă și furnizează, de asemenea, mulți alți nutrienți importanți, inclusiv licopen și vitamina C. Acești nutrienți au nevoie de pepenele verde nu este doar un tratament delicios cu conținut scăzut de calorii - este, de asemenea, foarte bun pentru sănătatea ta.