Cafeaua cu Ciuperci - Un Nou Trend in Lumea Cafelei

Cafeaua cu Ciuperci - Un Nou Trend in Lumea Cafelei

Cafeaua cu ciuperci este apreciată ca o alternativă mai sănătoasă la cafeaua obișnuită, oferind extracte medicinale de ciuperci și beneficii suplimentare pentru sănătate. Deși este în prezent un amestec de cafea la modă, acest concept este departe de a fi nou. Acest articol analizează dovezile privind cafeaua cu ciuperci și oferă o evaluare a presupuselor sale beneficii pentru sănătate.

Ce este cafeaua cu ciuperci?

Cafeaua cu ciuperci este un amestec delicat de ciuperci măcinate și boabe de cafea. Cafeaua cu ciuperci folosește în general extracte medicinale de ciuperci, mai degrabă decât ciuperci culinare, cum ar fi shiitake și portobello. Ciupercile medicinale obișnuite utilizate pentru a face această cafea la modă includ:

  • Chaga;
  • Coada Turciei;
  • Coama leului;
  • Reishi;
  • Cordyceps;

Mai multe recenzii ale consumatorilor indică faptul că profilul aromelor cafelei cu ciuperci nu este atât de diferit de cel al cafelei obișnuite. Cu toate acestea, beneficiile propuse pentru sănătate ale cafelei cu ciuperci, inclusiv anxietatea redusă și imunitatea îmbunătățită, îi conferă un avantaj comercial.

Cum se face?

Pentru a face cafea cu ciuperci, corpurile fructifere ale ciupercilor sunt extrase și transformate într-o pulbere organică care nu conține umpluturi sau aditivi.

Printr-un proces dual de extracție, ciupercile sunt apoi deshidratate, măcinate într-o pulbere fină și amestecate cu boabe de cafea măcinate. Acest lucru se face de obicei într-un raport 1-la-1. Puteți achiziționa cafea cu ciuperci ca:

  • Pachete de cafea instant;
  • Amestecuri de cafea măcinată;

Este mai scăzut în cofeină decât cafeaua obișnuită

Amestecurile de cafea cu ciuperci sunt comercializate ca fiind mai slabe în cafeină decât cafeaua obișnuită.

Cofeina este o substanță psihoactivă care se găsește în mod natural în unele alimente, cum ar fi boabele de cafea, boabele de cacao și frunzele de ceai, dar este, de asemenea, adăugată într-o formă sintetică altor alimente și băuturi.

Deși consumul zilnic de până la 400 mg de cofeină nu este asociat cu efecte adverse, acest lucru poate fi diferit pentru persoanele cu sensibilitate la cofeină. În acest caz, este posibil să aveți anxietate, tulburări ale ritmului cardiac, și alte efecte secundare, chiar și cu aporturi mai mici de cofeină.

După cum sa menționat, cafeaua cu ciuperci are o cantitate de pulbere de ciuperci combinată cu o cantitate egală de boabe de cafea măcinate. Deoarece pudra de ciuperci nu conține cofeină, reduce conținutul de cofeină al produsului final la jumătate, în comparație cu cafeaua obișnuită.

Beneficii potențiale pentru sănătate

Ciupercile medicinale sunt utilizate în mod obișnuit în medicina tradițională chineză de sute de ani. Compușii extrasați din ciuperci medicinale sunt numiți adaptogeni, care pot îmbunătăți răspunsul organismului la stres.

Cu toate acestea, este important să rețineți că majoritatea studiilor asupra ciupercilor medicinale se bazează pe animale sau se fac într-un laborator, cu puține studii clinice bine concepute, inclusiv pe oameni. Aceasta înseamnă că nu putem aplica pur și simplu rezultatele acestor studii asupra oamenilor sau bolilor umane.

În plus, aceste studii nu sunt specifice cafelei cu ciuperci - și nu este clar dacă există efecte combinate pozitive sau negative asupra sănătății amestecului de ciuperci și boabe de cafea.

Este sigur să spunem că, deși ciupercile medicinale și cafeaua au unele beneficii stabilite pe cont propriu, există numeroase afirmații de sănătate neconfirmate cu privire la beneficiile cafelei cu ciuperci. Mai jos sunt câteva descoperiri științifice pentru presupusele beneficii pentru sănătate ale ciupercilor medicinale:

Imbunătățește imunitatea - În studiile cu eprubete, ciuperca de tipul coada Turciei și substraturile sale fermentate au demonstrat unele proprietăți de creștere a imunității .

Potențial pentru prevenirea cancerului - Studiile au indicat un potențial al ciupercii coamei de leu, Reishi, coada Turciei, Chaga și Cordyceps ca terapii de susținere pentru pacienții cu cancer, cum ar fi ajutarea la combaterea greaței și a vărsăturilor.

Anti-alergenic (alergii alimentare) - În studiile cu eprubete, ciuperca Chaga a arătat dovezi ale suprimării activității celulelor imune responsabile de un răspuns alergic la unele alimente.

Reduce riscul de boli de inimă - Extractele Reishi arată potențialul de reducere a nivelului de colesterol din sânge și, la rândul său, de reducere a riscului de boli de inimă

Deși există câteva dovezi promițătoare disponibile, sunt necesare mai multe cercetări, inclusiv oameni, pentru a verifica aceste efecte asupra sănătății, în special în amestecurile de cafea cu ciuperci.

Dezavantaje

Deși cafeaua cu ciuperci poate fi un lucru interesant de încercat, există câteva dezavantaje de luat în considerare.

Principalul dezavantaj este că studiile la om asupra efectelor sale asupra sănătății lipsesc în prezent. Majoritatea studiilor au fost efectuate pe eprubete sau animale, iar cercetarea umană este necesară pentru a verifica acele afirmații de sănătate.

Aceasta înseamnă că informațiile referitoare la dozarea sigură, cine ar beneficia de acest produs, cine ar putea avea nevoie să îl evite și dacă ciupercile medicinale interacționează cu medicamentele sunt în mare parte necunoscute - și acest lucru poate ridica unele probleme de siguranță.

În plus, cafeaua cu ciuperci este costisitoare. De multe ori costă dublu prețul cafelei obișnuite. O cauză potențială a prețului mai ridicat este că ciupercile medicinale sunt cultivate în habitatele lor naturale și, în general, nu sunt cultivate comercial. Aceasta înseamnă că pot fi greu de găsit.

Concluzie:

Cafeaua cu ciuperci este o cafea modernă preparată din amestecuri de cafea obișnuită și extracte de ciuperci medicinale, inclusiv Chaga, Cordyceps, Reishi, coama leului și coada Turciei. Deși există mai multe mențiuni de sănătate în ceea ce privește utilizarea ciupercilor și a cafelei cu ciuperci pentru diferite condiții de sănătate, cele mai multe dintre acestea nu sunt verificate în acest moment și sunt necesare mai multe cercetări umane.