Care este cel mai Eficient Aparat Cardio pentru Slabit?

Care este cel mai Eficient Aparat Cardio pentru Slabit?

Indiferent de scopul pentru care ați adoptat un stil de viață mai activ, fie pentru acumularea masei musculare, fie pentru mai multă încredere în sine sau pur și simplu vreți să slăbiți, cardio este important. Este esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular (de aici și numele), ajută la creșterea capacității pulmonare și este o metodă confortabilă de a ține greutatea corporală sub control.

Anduranța este un element important al unui stil de viață activ. Chiar dacă obiectivul este strict creșterea masei musculare, exercițiile cardiovasculare mențin inima sănătoasă și ca urmare, permit un efort mărit și susținut pentru restul activităților zilnice. 

În primul rând, înainte de a analiza diferitele tipuri de aparate cardio, precum și avantajele și dezavantajele acestora, este important să clarificăm cum are loc pierderea în greutate.

Slăbitul sănătos și susținut presupune mai mult decât simpla activitate fizică. Evident, unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de dietă. Prin urmare, cheia pierderii în greutate este să arzi mai multe calorii decât consumi, printr-un deficit caloric. Acest lucru este esențial deoarece nu veți slăbi niciodată dacă mâncați mai mult decât ardeți.

Mulți oameni sunt de părere că ar trebui să petreacă ore în șir pe banda de alergat în fiecare săptămână pentru a slăbi. Dar este acest lucru adevărat?

Să analizăm, de exemplu, ciclismul pe o bicicletă staționară. Unul dintre avantajele ciclismului este faptul că nu solicită articulațiile la fel de mult ca alte activități, precum alergatul.

Când alergi, îți folosești întregul corp pentru a menține postura dreaptă în timpul mișcării. Studiile realizate cu ajutorul electromiografiei (o procedură care analizează funcția nervilor și a mușchilor) au arătat că folosim mai mulți mușchi când alergăm decât atunci când facem ciclism.

Mai multe studii au comparat eficiența acestor 2 activități aerobe și s-au constatat următoarele aspecte:

  • Un bărbat de înălțime medie și constituție atletică va arde în jur de 800 de calorii în timpul unei ore de ciclism de intensitate medie.
  • Aceeași persoană poate arde în jur de 1000 de calorii pe o bandă de alergat, în condițiile unei intensității medii.

Atunci când comparăm activitățile menționate mai sus cu aparatul de vâslit sau cel de urcare a scărilor, lucrurile nu sunt atât de simple.

În timp ce ați putea arde mai multe calorii cu aparatele menționate mai sus decât pe o bandă de alergat, numărul caloriilor arse depinde cu adevărat de intensitatea exercițiului.

Dacă vă antrenați cu o intensitate scăzută veți arde mai puține calorii, astfel încât nu este atât de importantă întrebarea ‘’ce aparat arde mai multe calorii?’’, ci mai degrabă care este nivelul de efort și cât de mult timp îl puteți susține.

Cu toate acestea, este important să menționăm faptul că anumite aparate oferă anumite avantaje. De exemplu, un studiu recent realizat de The North American Menopause Society, a constatat faptul că urcatul scărilor oferă beneficii suplimentare pe lângă arderea caloriilor, precum îmbunătățirea forței musculare a picioarelor.

Prin urmare, nu există un răspuns direct la întrebarea ‘’Care este cel mai bun aparat cardio pentru slăbit?‘’. Acest lucru depinde de obiectivele personale, de preferințele fiecăruia și de starea articulațiilor. Cheia este să alegeți un aparat cardio pe care să îl puteți folosi o perioadă mai lungă de timp, pentru a urmări progresul și pentru a manipula intensitatea și durata eficient.