Care sunt Cauzele Durerilor din Spatele Genunchiului?

Care sunt Cauzele Durerilor din Spatele Genunchiului?

Există multe cauze ale durerii în partea din spate a genunchiului. Unele sunt comune și mai puțin grave, în timp ce altele necesită asistență medicală mai imediată. Genunchiul este o articulație complexă și are mult impact chiar și din activități simple de zi cu zi. Deteriorarea genunchiului poate fi adesea redusă sau prevenită prin evitarea impactului și a tensionării articulației.

Tratamentul pentru durerea din spatele genunchiului poate varia foarte mult în funcție de cauză. Poate fi important să colaborați îndeaproape cu un medic pentru a diagnostica durerea din spatele genunchiului, deoarece unele cauze necesită tratament pe termen lung pentru a se vindeca complet.

Cauzele posibile pentru durerea din spatele genunchiului includ:
Crampele musculare

Crampele sunt atunci când mușchii devin prea contractați. Aceasta se poate datora faptului că mușchiul lucrează prea mult fără a fi întins. Dacă este întins și încă apar crampe, mușchiul poate fi pur și simplu suprasolicitat. Sindromul de suprasolicitare poate afecta diferite zone ale genunchiului. Senzația seamănă cu un spasm brusc și dureros al mușchiului. Durerea poate dura câteva secunde sau minute și poate varia de la incomod la sever.

Alte motive posibile pentru crampele picioarelor includ:

 • Deshidratare;
 • Infecție cum ar fi tetanosul;
 • Boală de ficat;
 • Excesul de toxine din sânge;
 • Probleme ale sistemului nervos central sau periferic;

Femeile gravide pot prezenta, de asemenea, crampe la picioare ca efect secundar normal al sarcinii. Unele persoane care se confruntă adesea cu crampe la picioare pot găsi ușurare prin întinderea regulată a gambelor. De asemenea, pot încerca să-și scurteze pasul pentru a pune mai puțin tensiunea pe genunchi și pe mușchii din jur.

Leziuni la nivelul ischiogambierilor

O leziune a ischiogambierilor este o ruptură sau o lezare într-unul sau mai mulți mușchi din spatele coapsei.

Acești mușchi includ:

 • Bicepsul femural;
 • Semitendinos;
 • Semimembranos;

O lezare a ischiogambierilor se întâmplă dacă mușchiul este tras prea departe. Se poate rupe complet de a fi tras prea mult și poate dura luni de zile să se vindece complet. Aceste leziuni pot fi mai frecvente la sportivii care aleargă rapid și la rafale, cum ar fi cei care joacă baschet, tenis sau fotbal.

Chistul Baker

Este reprezentat de un buzunar de lichid care se acumulează în partea din spate a genunchiului, ducând la durere și inflamație locală. Chisturile Baker ar putea să nu fie observate la început, deoarece chisturile mici nu provoacă durere de obicei. Cu toate acestea, pe măsură ce chistul crește, acesta poate schimba mușchii din jur sau poate pune presiune pe tendoane și nervi, provocând durere. Aceste chisturi pot crește până la dimensiunea unei mingi de tenis de masă.

Persoanele cu chisturi Baker simt adesea presiune în partea din spate a genunchiului, ceea ce poate provoca o senzație de furnicături dacă acest chist interferează cu un nerv. În majoritatea cazurilor, chisturile lui Baker nu sunt motive de îngrijorare, dar tratamentul poate ameliora simptomele.

Osteoartrita

Osteoartrita este o afecțiune care uzează cartilajul articulațiilor în timp. Această afecțiune poate provoca cu ușurință dureri în partea din spate a genunchiului. Persoanele cu osteoartrita la genunchi pot prezenta alte simptome, cum ar fi pierderea mișcării sau dificultăți la îndoire a genunchiului.

Inflamația articulației o poate face rigidă și dureroasă. Acest disconfort poate fi resimțit oriunde în jurul genunchiului. Alte forme de artrită care ar putea provoca durerea includ boli autoimune, cum ar fi lupusul și artrita reumatoidă.

Genunchiul alergătorului

Genunchiul alergătorului este reprezentat de uzarea cartilajului în articulația genunchiului. Când cartilajul a dispărut, oasele genunchiului întră în contact. De obicei, acest lucru provoacă o durere în spatele genunchiului.

Alte simptome ale genunchiului alergătorului includ:

 • Genunchiul cedând sau flambând la întâmplare
 • Slăbiciune la genunchi și picior
 • Mișcare restricționată la nivelul piciorului și genunchiului
 • Senzație de crăpătură sau măcinare atunci când genunchiul se îndoaie
Tratament

Este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că mușchii din jurul genunchiului, în special cvadricepsul și ischiogambierii sunt întinși corespunzător. Acest lucru nu poate proteja împotriva unora dintre cauzele traumatice ale durerilor de genunchi, dar ar putea ajuta mușchii să răspundă mai bine la activitate, în fiecare zi sau altfel.

Tratamentul R.I.C.E poate ajuta, de asemenea, la dureri minore până la moderate în partea din spate a genunchiului.

 • Rest - Odihnă;
 • Ice – Aplicații locale reci;
 • Compress – Aplicarea unui bandaj elastic;
 • Elevate - Ridicarea - piciorul rănit;

În multe cazuri, tratamentul RICE poate ajuta la reducerea simptomelor, cum ar fi durerea și inflmația. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt un alt mod de a ușura durerea și inflamația în timp ce genunchiul se recuperează. În cazul unei leziuni mai grave, medicii pot utiliza o scanare RMN sau CT pentru a obține o imagine completă a zonei. Apoi ar putea sugera tratamente care includ terapie fizică sau intervenții chirurgicale, în funcție de gravitate.

Concluzie:

Durerea din spatele genunchiului poate fi uneori un semn al unei probleme grave. Oricine se confruntă cu simptome severe sau care durează mai mult de câteva zile ar trebui să aibă un prejudiciu verificat de către un medic sau un kinetoterapeut. Respectarea planului de tratament poate oferi cele mai bune șanse la o vindecare corectă și completă și în același timp de a evita orice complicații.