Care sunt Cauzele Zgomotelor Articulare?

Care sunt Cauzele Zgomotelor Articulare?

Este posibil să auziți ocazional pocnituri, trosnituri sau alte zgomote , când vă îndoiți sau vă îndreptați genunchii sau când mergeți, urcați sau coborâți scările. Medicii numesc aceste sunete cracmente. O explicație pentru care se întâmplă acest lucru este osteoartrita, dar există multe alte cauze.

În majoritatea cazurilor, genunchii zgomotoși nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, dacă aveți și dureri, vă recomandăm să vă adresați unui medic pentru a edifica problema.

O privire asupra articulației genunchiului

Genunchiul funcționează ca o balama mare. Se compune din oase, cartilaj, membrana sinovială și ligamente.

Oase: genunchiul unește osul coapsei (femurului) cu osul lung al piciorului inferior (tibia). Fibula, un os în piciorul inferior, este, de asemenea, conectată la articulație. Rotula este osul mic, convex, care se află în partea din față a genunchiului, protejând articulația.

Cartilaj: Două plăci groase de cartilaj numite meniscuri amortizează tibia și femurul și reduc fricțiunile acolo unde se întâlnesc.

Membrana sinovială: Un țesut conjunctiv specializat care acoperă articulațiile și teaca tendonului. Lichidul sinovial servește la ungerea articulațiilor.

Ligamente: Patru ligamente - benzi dure și flexibile care se întind pe suprafața neuniformă a articulațiilor - conectează oasele.

Cauzele zgomotelor articulare

  • Bule de gaz - în timp, gazul se poate acumula în zonele din jurul articulației, formând bule mici în lichidul sinovial. Când îndoiți genunchiul, unele dintre bule se sparg. Acest lucru este normal și li se întâmplă tuturor din când în când. Nu provoacă durere.
  • Ligamentele și tendoanele din jurul articulației genunchiului se pot întinde ușor pe măsură ce trec peste o mică bucată osoasă. Pe măsură ce se fixează la loc, este posibil să auziți un sunet de clic în genunchi.
  • Accidentări Crepitațiile poate fi, de asemenea, rezultatul unui traumatism. Căderea pe genunchi poate duce la deteriorarea rotulei sau a altor părți ale articulației genunchiului.
  • Osteoartrita se poate întâmpla la orice vârstă, dar de obicei începe atunci când oamenii au peste 50 de ani. Cunoscută și sub numele de artrită „uzată”, osteoartrita afectează frecvent articulațiile pe care le utilizați cel mai des și pe cele care suportă greutate, cum ar fi genunchii.

În osteoartrită stresul mecanic și modificările biochimice se combină pentru a descompune cartilajul care amortizează articulația în timp. Acest lucru provoacă inflamație și durere, iar articulația poate crapa și crăpa. Dacă aveți crepitații cu durere, acesta ar putea fi un semn al osteoartritei.

Când să vă faceți griji cu privire la zgomotul articular

Zgomotul articular la nivelul genunchiului este frecvent și de obicei nedureros. Nu este nevoie să vă îngrijorați. Cu toate acestea, dacă aveți durere asociată cu sunetele crepitante , acest lucru ar putea indica o problemă.

Tratarea în cazul apariției durerii 

Cracmentul este de obicei inofensiv și nu are nevoie de tratament. Dar, dacă aveți dureri sau alte simptome cu un genunchi crocant, este posibil să fie nevoie să consultați un medic. Tratamentul va depinde de cauza principală. Dacă aveți OA, o varietate de tratamente vă pot ajuta să gestionați simptomele.

Experții recomandă în prezent:

  • Gestionarea greutăți;
  • Exerciții fizice, cum ar fi mersul pe jos, înotul;
  • Utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS);
  • Aplicații de căldură și gheață pentru a reduce inflamația;
  • Kinetoterapie și exerciții pentru întărirea mușchilor care susțin articulația și stimulează gama de mișcări;
  • În unele cazuri, poate fi necesară intervenția chirurgicală sau înlocuirea articulațiilor;

Concluzie:

Cracmentele și sunetele din genunchi nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare și majoritatea oamenilor nu au nevoie de tratament. Cu toate acestea, dacă aveți dureri sau alte simptome cu genunchii zgomotoși, poate fi o idee bună să consultați un medic.

Exercițiile fizice, dieta și gestionarea greutății sunt toate modalități de a vă menține sănătoase articulațiile genunchiului și de a preveni problemele viitoare. De asemenea, vă pot ajuta să gestionați simptomele și să încetiniți deteriorarea genunchilor dacă aveți osteoartrita.