Ce Se Intampla Daca Te Antrenezi Pe Stomacul Gol?

Ce Se Intampla Daca Te Antrenezi Pe Stomacul Gol?

        Alergi pe stomacul gol? Există numeroase păreri despre acest subiect și în timp ce pentru unii este un lucru uzual, pentru alții este o adevărată problemă antrenamentul pe stomacul gol. Decizia privind metoda de a alege când să efectuezi antrenamentele este o problemă individuală, dar merită să iei în considerare capacitățile și scopul propus. 

        Expresia atât de des întâlnită, anume că antrenamentele pe stomacul gol sunt cel mai bun mod de a slăbi a fost de multe ori contraargumentată. Într-adevăr alergatul pe stomacul gol, practic corect, poate forța organismul să ardă grăsimile de care vrem să scăpăm, dar acesta nu este un factor care favorizează scăderea în greutate. 

         Când vine vorba de exerciții intense pe stomacul gol, majoritatea oamenilor sunt de acord că alegerea tipului de exerciții depinde de obiectivul pe care dorim să îl atingem. De obicei, această intenție este de a arde rapid grăsimea, în general, slăbire.

         Antrenamentul în condiții de repaus alimentar este benefic în ceea ce privește intensificarea hormonului de creștere și a sensibilității la insulină. Aceste procese pot duce la pierderea în greutate, dar trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

 • Mai puțină forță pe parcursul antrenamentelor

          Folosirea grăsimii ca energie necesită mai mult oxigen, prin urmare divizarea grăsimilor dureazăă mai mult în comparație cu cea a carbohidraților. Pentru a menține o intensitate ridicată, rata metabolismului grăsimilor este lentă. Acest lucru înseamnă că antrenamentul ar putea fi mai slab decât dacă ai fi mâncat înainte.

 • Mai puțină energie din cauza lipsei de glicogen

         Există un alt risc asociat antrenamentului înainte de micul dejun, care are legătură cu rezerva de glicogen, mai exact efectul de pierderea de energie apărut în urma epuizării depozitelor de glicogen.       

           Glicogenul din ficat este epuizat după un antrenament intens sau peste noapte. Rețineți că nu doar masa musculară are nevoie de energie, ci și creierul. Când vă aflați în condiții de repaus alimentar, sursa de energie a creierului este glicogenul din ficat. Prin urmare, antrenamentul pe stomacul gol prezintă riscul unei scăderi de energie, care poate cauza o lipsă de glicogen în mușchi.

           Dacă în ciuda dezavantajelor antrenamentelor pe stomacul gol sunteți determinați să continuați să faceți acest lucru, lăsați-ne să vă oferim 2 sfaturi: 

  • Încearcă să nu te antrenezi numai pe stomacul gol 

   Acest obicei nu îți va face probleme daca nu este realizat în mod frecvent. Prin urmare, nu se recomandă să faceți sport mai mult de două ori pe săptămână înainte de a lua micul dejun. Dacă faceți sport de cel puțin 4 ori pe săptămână, încercați să găsiți un echilibru. De exemplu, nu mâncați înainte de antrenamentele mai puțin solicitante și încărcați-vă cu energie din alimente înaintea antrenamentelor intense.

  • Gândește-te la aportul de proteine și carbohidrați după antrenament 

           Antrenamentele stresează organismul și astfel are nevoie de nutrienți pentru a se regenera după antrenament. Prin urmare, furnizați organismului nu numai carbohidrați, dar și proteine imediat după antrenament.

           Dacă ești în procesul de slăbit și întămpini diferite probleme, poți citi și: „Motivele pentru care mănânci puțin și totuși nu slăbești” sau Exercițiile pentru a avea un abdomen definit” . De asemenea, îți pot recomanda TOP 5 Suplimente pentru a slăbi cât mai mult”.

           În concluzie, sportul pe stomacul gol poate fi benefic, dar conform cercetărilor, probabil nu în aceeași măsură pentru toată lumea. Cel mai important lucru este ca antrenamentul să vi se potrivească și să nu vă cauzeze probleme de sănătate sau să vă încetinească obiectivele fitness. Fie că vă decideți să mâncați ceva înainte de a face sport, fie că nu, încercați să aveți un plan alimentar bine pus la punct și cât mai sănătos.