Ce Trebuie Sa Mananci Daca Ai Ficatul Gras?

Ce Trebuie Sa Mananci Daca Ai Ficatul Gras?

     Boala hepatică grasă înseamnă că există un nivel prea mare de grăsime în ficat. Într-un corp sănătos, ficatul ajută la eliminarea toxinelor şi produce bila, proteina digestivă. Boala ficatului gras dăunează ficatului şi îl împiedică să lucreze aşa cum ar trebui.

 

     În general, dieta pentru boala hepatică grasă include: o mulţime de fructe şi legume, plante cu conţinut ridicat de fibre cum ar fi leguminoasele şi cerealele integrale, foarte puţin zahăr adăugat, sare, grăsimi trans, carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi saturate.

 

  • 1. Legume verzi
      Broccoli este indicat pentru a preveni acumularea de grăsimi în ficat. Consumă mai multe legume verzi, cum ar fi spanacul, varza de Bruxelles şi salata creaţă.


  • 2. Peşte pentru inflamaţie
       Peştii graşi, cum ar fi somonul, sardinele, tonul şi păstrăvul, au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3. Aceştia pot ajuta la îmbunătăţirea nivelului de grăsime de la nivelul ficatului şi reduce inflamaţia

  • 3. Făină de ovăz pentru energie
       Carbohidraţii din cereale integrale, cum ar fi fulgii de ovăz, oferă energie organismului. Conţinutul lor de fibre te ajută să te simţi saturat şi implicit să menţii greutatea.

  • 4. Nuci
       Nucile sunt bogate în acizi graşi omega-3. Cercetările constată că persoanelor cu boli hepatice grase care mănâncă nuci le-au fost îmbunătăţite rezultatele testelor funcţiei hepatice.

  • 5. Avocado pentru a ajuta la protejarea ficatului

        Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, iar cercetările sugerează că acesta conţine substanţe chimice care ar putea încetini leziunile hepatice. Este de asemenea bogat în fibre, lucru care poate ajuta la controlul greutăţii.

  • 6. Seminţe de floarea soarelui pentru antioxidanţi
        Aceste seminţe sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care poate proteja ficatul de alte afectări.

  • 7. Uleiul de măsline pentru controlul greutăţii
        Are un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3. Cercetările constată că uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice şi la controlul greutăţii.

  • 8. Ceai verde pentru o absorbţie scăzută a grăsimilor

        Ceaiul verde poate ajuta la interferenţa absorbţiei de grăsime. Ceaiul verde poate reduce depozitarea grăsimilor în ficat şi poate îmbunătăţi funcţia hepatică.

        Ce suplimente sunt indicate pentru tratarea ficatului gras?

 

         Anumite suplimente alimentare care includ vitamina E, seleniu sau silimarină pot fi de folos pentru tratamentul oricărei boli de ficat. Totuși, este important să discuți cu medicul specialist înainte de administrarea oricărui supliment, pentru că acestea să nu interfereze cu alte medicamente. De asemenea, trebuie să respecți dozajul recomandat deoarece altfel suplimentele ar putea provoca mai multe daune decât beneficii.

         În concluzie, ficatul gras este o afecțiune hepatică care poate fi vindecată. Pentru acest lucru este nevoie de un regim alimentar sănătos, mișcare și evitarea consumului de alcool.

         Pentru un planu nutrițional bine pus la punct conform nevoilor tale, poți apasă AICI și te putem ajuta să îți programezi o prima ședință gratuită

          Alimentația joacă rolul cel mai important în tratamentul ficatului gras, așadar discută cu medicul specialist pentru stabilirea regimului adecvat. Dacă nu este tratată, boală de ficat gras poate provoca ciroză sau chiar cancer.