Cerealele cu Lapte - Un Mic Dejun Sanatos?

Cerealele cu Lapte - Un Mic Dejun Sanatos?

Cerealele cu lapte pentru micul dejun sunt o modalitate populară de a începe ziua, dar este și o variantă sănătoasă? Pe langă faptul că îți oferă mai multă energie pe parcursul dimineții micul dejun contribuie și la îmbunătățirea activității mentale și a puterii de concentrare pe parcusul întregii zile. Există de asemenea, dovezi că cei care obișnuiesc să mănânce micul dejun suferă mult mai puțin în ceea ce privește lipsa de energie și dependența de zahăr. Mai mult, ei tind să facă alegeri alimentare mai bune seara.

Micul dejun pare a fi un element esențial în orice plan de slăbire sau de întreținere. Prin urmare, să aruncăm o privire la una dintre cele mai populare moduri de a începe ziua. Un mic dejun rapid, ușor și potențial foarte hrănitor – cereale și laptele.

Opțiuni sănătoase de cereale pentru micul dejun

Pe vremuri, alegerea unei cereale pentru micul dejun era ușoară – erau fie fulgi de porumb, fie terci de ovăz. Astăzi, culoare întregi ale supermarketurilor sunt pline cu numeroase cutii colorate. Fiecare conțin diferite soiuri și combinații de cereale unele din ele care pretind chiar că ajută în procesul de slabire fiind recomandate și pentru sportivi. Dacă sunteți în căutarea unei variante de cereale sănătoase pentru micul dejun, alegerea din o gamă așa de mare și atrăgătoare de variante poate fi o adevărată provocare.

Alegeți corect și micul dejun va fi plin cu carbohidrați de înaltă calitate. De asemenea, veți obține o mulțime de fibre și o doză bună de vitamine și minerale. Dacă alegeți greșit e posibil să începeți dimineața cu o porție foarte mare de zahăr și calorii in exces.

Căutați cereale integrale

Prima regulă este să vă asigurați că orice tip cereale pentru micul dejun alegeți, provine din cereale integrale 100%. Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că aveți un început sănătos. Deasemenea asigurați-vă că nu a fost rafinat. Motivul este simplu, majoritatea fibrelor și a nutrienților din boabele de cereale, cum ar fi grâul, secara, ovăzul etc. se găsesc în germenii și coaja exterioară a boabelor. Secțiunea din mijloc (cunoscută sub numele de endosperm) este bogată în carbohidrați, dar, comparativ, lipsită de alți nutrienți.

Când boabele precum grâul sunt rafinate, germenii și coaja bogate din punct de vedere nutrițional sunt aruncate. Cerealele rafinate pentru micul dejun conțin mult mai multe calorii pe gram decât cele nerafinate.

Cele mai sănătoase cereale pentru micul dejun sunt opțiunile fără zahăr cu mai puține calorii

O altă regula importantă este să eviți cerealele pentru micul dejun cu zahăr adăugat. Cele mai multe cereale din comerț au zahăr adăugat, iar unele conțin cantități uriașe. Peste 50% din totalul caloriilor din cerealele pentru micul dejun pot proveni din zahăr. Aceste calorii sunt eliberate destul de rapid în fluxul sanguin.


Opțiuni sănătoase de lapte

O cereală bună pentru micul dejun din cereale integrale oferă majoritatea caloriilor sub formă de carbohidrați de înaltă calitate. Adaosul de lapte, care este bogat în proteine, ajută la asigurarea unui echilibru aproape ideal de proteine ​​și carbohidrați. O cană (250 ml) de lapte va furniza aproximativ 9 grame de proteine. Laptele este, de asemenea, o sursă bogată de calciu, care completează conținutul scăzut de calciu al cerealelor.

Când vine vorba de alegerea laptelui, ai opțiunea de lapte intergal, cu conținut scăzut de grăsimi sau degresat. Acestea conțin aproximativ 3,5%, 1% și, respectiv, 0,15% grăsime.

În afară de conținutul de grăsimi și energie, aceste tipuri de lapte oferă cantități foarte asemănătoare de alți nutrienți, deși laptele cu conținut redus de grăsimi și cel integral conțin mai multe vitamine A și D decât laptele degresat, deoarece acestea sunt vitamine solubile în grăsimi. Cei care urmăresc să scadă în greutate sau care încearcă să-și mențină aportul scăzut de grăsimi o să opteze cel mai probabil pentru laptele degresat.

Cum să faci un castron cu cereale și lapte pentru micul dejun mai sănătos și mai hrănitor

Un castron de cereale integrale acoperit cu lapte cu conținut redus de grăsimi oferă cu siguranță un echilibru sănătos de proteine ​​și carbohidrați și este, de asemenea, bogat într-o gamă largă de nutrienți. O opțiune mai sănătoasă ar fi să optați pentru cereale integrale organice.

Pe lângă asigurarea de a ști că cerealele nu conțin reziduuri de pesticide, produsele ecologice tind să fie mai bogate în oligoelemente, iar cerealele organice în general nu sunt cu mult mai scumpe față de soiurile normale, ceea ce le face un mod rentabil de a introduce produse ecologice în dieta ta.

Alegeți cereale integrale, cereale fără zahăr și lapte cu conținut redus de grăsimi pentru a vă echilibra masa

Cerealele pentru micul dejun au și câteva neajunsuri, iar principalul aspect este lipsa de Vitamina C. Cel mai simplu mod de a suplini acest lucru este să bei un pahar de suc proaspăt de citrice la micul dejun. Portocalele și grapefruitul sunt alegeri populare.

Alternativ, puteți să vă completați cerealele cu fructe. Citricele sunt bogate în vitamina C, dar nu uitați că la fel sunt și fructele de pădure. Alegeți dintre căpșuni, mure, afine și zmeură, precum și coacăze.