Consumul de Cereale Integrale Reduce Riscul de Boli Cardiovasculare

Consumul de Cereale Integrale Reduce Riscul de Boli Cardiovasculare

Cercetările au descoperit o legătură între consumul mai mare de cereale integrale și creșterea mai mică a anumitor factori de risc pentru bolile de inimă. Experții nutriționali spun că acest lucru se poate datora faptului că rafinarea elimină fibrele și nutrienții sănătoși pentru inimă. Se recomandă ca oamenii să mănânce cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi.

Potrivit noilor cercetări publicate în Journal of Nutrition, consumul de cereale integrale este asociat cu creșteri mai mici ale dimensiunii taliei, tensiunii arteriale și zahărului din sânge. Acest lucru a fost adevărat pentru adulții de vârstă mijlocie și vârstnici care au consumat cel puțin trei porții pe zi.

Mai multe cereale integrale ajută la scăderea factorilor de risc pentru bolile de inimă

Scopul cercetătorilor în realizarea studiului a fost de a determina exact modul în care consumul de cereale integrale față de consumul de cereale rafinate ar afecta diferiți factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv dimensiunea taliei, tensiunea arterială, zahărul din sânge, trigliceridele și colesterolul HDL.

Au fost 3.121 de persoane care au participat la studiu. Majoritatea erau albi, cu o vârstă medie de 50 de ani. Cercetătorii au analizat rezultatele sănătății participanților pentru o mediană de 18 ani pentru a determina ce efect au avut cerealele întregi și rafinate. Ei au comparat schimbările care au avut loc la intervale de patru ani.

Echipa a constatat că dimensiunea taliei a crescut mai puțin în rândul celor care au ingerat mai multe cereale integrale. În plus, glicemia și creșterea tensiunii arteriale sistolice au fost mai mari la cei care au consumat mai puține porții de cereale integrale.

Consumul mai mic de cereale rafinate a fost, de asemenea, legat de o scădere medie mai mare a nivelurilor de trigliceride.

Cerealele integrale conțin fibre și substanțe nutritive sănătoase pentru inimă

Potrivit Mary-Jon Ludy, dr., Președinte al Departamentului Sănătății Publice și Aliate și profesor asociat, Food & Nutrition la Bowling Green State University din Ohio, cerealele integrale sunt mai bune pentru noi, deoarece includ toate părțile comestibile ale bobului de cereale. : tărâțe, germeni și endosperm.

Când cerealele sunt rafinate, tărâțele bogate în fibre și germenii cu nutrienți sunt îndepărtați. Ludy a spus că aceste componente pierdute joacă roluri importante în sănătate.

Fibrele ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge, pot reduce colesterolul și pot promova digestia sănătoasă

Combinația de fibre cu vitaminele B (tiamină, riboflavină, niacină), vitamina E, minerale (fier, magneziu, seleniu, zinc) oferă o serie de beneficii de prevenire a bolilor, inclusiv niveluri mai scăzute de inflamație și rate reduse de boli de inimă, hipertensiune arterială , accident vascular cerebral, diabet de tip 2, cancer de colon și obezitate.

Ea a dorit totuși să observe că boabele rafinate pot fi îmbogățite cu substanțe nutritive precum acidul folic care nu apar în mod natural în boabele integrale. Dacă încercați să creșteți consumul de cereale integrale, mai ales dacă sunteți gravidă sau puteți rămâne gravidă, este o idee bună să vă asigurați că obțineți suficient acid folic.

Cum să încorporezi mai multe cereale integrale în dieta ta

Este recomandat să consumam 3 porții de cereale integrale pe zi. O porție este de obicei echivalentul unei felii mici de pâine sau a unei jumătăți de cană dintr-un produs din cereale fierte, cum ar fi paste, ovăz, quinoa sau orez.

Un loc bun pentru a începe, este să te uiți la ce alimente consumi deja, care sunt boabe rafinate și să vezi dacă le poți înlocui cu versiunea intergală. Mănânci paste? Poate încercați să o înlocuiți cu paste din cereale integrale.

Unii dintre termenii care pot fi utilizați pentru a identifica cerealele integrale includ:

  • Cereale integrale;
  • Grâu integral;
  • Orez brun;
  • Ovăz, fulgi de ovăz (inclusiv fulgi de ovăz de modă veche, fulgi de ovăz instant);
  • Boabe de grau;