Consumul de Condimente Imbunatateste Sanatatea Cardiovasculara

Consumul de Condimente Imbunatateste Sanatatea Cardiovasculara

Două noi studii au descoperit o legătură între consumul de condimente și sănătatea cardiovasculară. Un studiu a constatat că adăugarea de ierburi și condimente la mese poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu risc de boli de inimă. Celălalt studiu a legat suplimentele de condimente cu scăderea nivelului de colesterol la persoanele cu diabet de tip 2. Ierburile și condimentele adaugă mai mult decât aromă alimentelor. De asemenea, acestea oferă potențiale beneficii pentru sănătate.

La întâlnirea online live NUTRITION 2021 Live a Societății Americane pentru Nutriție (ASN), oamenii de știință de la Penn State University și Clemson University au prezentat concluziile din două studii care au găsit beneficii ale consumului de plante și condimente pentru sănătatea cardiovasculară.

Un studiu a constatat că adăugarea de ierburi și condimente la mese poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu risc de boli de inimă. Celălalt studiu a legat suplimentele de condimente cu scăderea nivelului de colesterol la persoanele cu diabet de tip 2.

Beneficii pentru tensiunea arterială

Studiul a inclus 71 de adulți americani cu obezitate și alți factori de risc de boli de inimă. Pe parcursul studiului, participanții au consumat o dietă tipică americană, cu 50% din calorii provenind din carbohidrați, 17% din proteine ​​și 33% din grăsimi, inclusiv 11% din grăsimi saturate.

La fiecare 4 săptămâni, au fost trecuți prin diferte versiuni ale dietei:

  • versiune cu condimente scăzute, cu 0,5 grame pe zi de ierburi și condimente amestecate
  • versiune de condimente medii, cu 3,3 grame pe zi de ierburi și condimente amestecate
  • versiune cu condimente ridicate, cu 6,6 grame pe zi de ierburi și condimente amestecate

Cercetătorii au descoperit că participanții au avut niveluri mai mici de 24 de ore ale tensiunii arteriale atunci când au avut o dietă bogată în condimente. Cu toate acestea, nu au găsit diferențe în nivelul colesterolului sau al zahărului din sânge.

Scăderea nivelului de colesterol 

O altă prezentare la reuniunea ASN din această săptămână va explora concluziile unei analize recente de cercetare care a găsit o legătură între suplimentele de condimente și nivelul scăzut al colesterolului la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. 

Analiza a inclus 28 de studii randomizate controlate, în care persoanele cu diabet de tip 2 au primit suplimente de ghimbir, scorțișoară, curcumă, curcumină. Desi studiile disponibile sunt limitate și sunt necesare mai multe studii, concluziile preliminare sugerează că aceste condimente pot oferi un beneficiu potențial pentru persoanele cu diabet de tip 2 și niveluri nesănatoase de colesterol ridicat. 

Studiile au avut o durată de 1 până la 3 luni și au dat rezultate diferite pentru diferite condimente și doze suplimentare. Aproximativ 30 la sută din studii nu au găsit efecte semnificative în urma suplimentării. Aceste rezultate semnifică importanța dozelor utilizate în studiile de cercetare atunci când se evaluează rezultatele și sugerează necesitatea studiilor de răspuns la doză. Studiile de răspuns la doză explorează dacă și cum influențează efectele diferite doze ale unui supliment, medicament sau alt tratament.

Condimentați-vă mesele cu ierburi și condimente 

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege efectele specifice asupra plantelor și condimentelor asupra sănătății, dovezile arată că adăugarea acestor condimente bogate în substanțe nutritive la mese are potențiale beneficii. Unele amestecuri de plante și condimente conțin, de asemenea, zahăr procesat sau alți aditivi. O idee propusă de cercetători este să îți faci propriile amestecuri de condimente fără sare, folosind ierburile și condimentele în vrac din magazin. Prin amestecarea propriilor amestecuri de ierburi și condimente, veți evita aditivii, zaharurile și sărurile adăugate fără a sacrifica vreo aromă.

Precauțiile consumul de condimente

Multe ierburi și condimente sunt, de asemenea, disponibile sub formă de suplimente sub formă de capsule, extracte, tincturi sau ceaiuri. Suplimentele vă permit să luați o doză definită dintr-o anumită plantă sau condiment în cantități care tind să fie mai mari decât cele adăugate la alimente. 

Deși anumite suplimente de plante și condimente pot avea beneficii pentru sănătate, unele suplimente pot interacționa cu anumite medicamente sau pot provoca alte efecte secundare. Este posibil ca anumite suplimente să nu fie sigure pentru toată lumea.