Cum ne Pastram Dieta Echilibrata in Perioada Sarbatorilor de Iarna

Cum ne Pastram Dieta Echilibrata in Perioada Sarbatorilor de Iarna

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și poate mulți dintre noi ne întrebăm oare ce ar trebui să mâncăm atfel încât să nu alunecăm în tabăra exceselor alimentare. Nu vă pierdeți speranța dacă încercați să mâncați sănătos în timpul sărbătorilor. Există mai multe moduri în care vă puteți bucura în continuare de mâncare în perioada următoare fără consuma alimente în exces.

Mulți oameni presupun că este inevitabil să nu câștigi în greutate în timpul sărbătorilor de iarnă. În realitate este nevoie doar de puțină atenție și planificare pentru ca problema creșterii în greutate în perioada sărbătorilor de iarnă să nu mai fie considerată o problemă.

Iată câteva sfaturi despre cum să abordați alimentația în timpul sărbătorilor, mai ales dacă intenționați să mâncați sănătos în timpul sezonului dar și pe tot parcursul anului.

Mănâncă înainte să pleci la o petrecere

Nu merge niciodată la o petrecere cu stomacul gol. De preferat este să se mănânce o mică masă sau o gustare care conține proteine ​​înainte de a pleca de acasă. 

Hidratarea 

Hidratarea corestunzătoare este un element vital pentru a evita supraalimentarea. Un sfat potrivit ar fi să consumați un pahar plin de apă cu acea masă mică. 

Gândește-te la ceea ce mănânci 

Când sunteți la masa de sărbători cugetând asupra tuturor alimentelor care vă atrag, nu uitați să rămâneți conștienți. Dacă decideți să mâncați ceva, faceți-l încet și deliberat, gustând și mestecând fiecare mușcătură. Un semn că mănânci inconștient este atunci când îți amintești cu greu că ai mâncat. Dacă mâncați fără conștientizare, nu veți putea savura gusturile mâncării și veți rămâne doar cu caloriile suplimentare care persistă.

Pauza între mese

Dacă încercați să începeți o dietă înainte de sărbători, restricționând caloriile și mesele înainte de o sărbătoare - astfel încât să puteți purta în cele din urmă - probabil că nu va funcționa. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca informația de sațietate transmisă de creier stomacului să fie corect percepută. O pauză între feluri de mâncare este o idee bună ce ajută la prevenirea supraalimentării. 

Incercați să mențineți greutatea

Unii oameni încearcă să evite supraalimentarea, în timp ce alții folosesc această perioadă a anului pentru a pierde în greutate. Încercarea de a pierde în greutate în acest timp poate fi foarte dificilă și descurajantă, așa că recomandarea este ca oamenii să încerce mai degrabă să își mențină greutatea până în ianuarie, care este un moment mai practic pentru a se concentra asupra eforturilor de slăbire.

Concluzie:

Tentațiile culinare care fac parte din meniul traditional de sărbători sunt de cele mai multe ori greu de stăpânit. Cu toate acestea există o serie de modalități prezentate mai sus, prin care se pot evita excesurile culinare specifice perioadei în care ne aflăm. Totodată echilibrul este una din cheile succesului care este valabilă și în această situație.