Trebuie Sa Scapi de Hip Dips?

Trebuie Sa Scapi de Hip Dips?

Ce inseamana hip dips?

Depresiunile de la nivelul șoldurilor (acele curbe spre interior pe care le întâlnim sub șolduri și deasupra coapselor) reprezintă o particularitate a corpului nostru care atrage tot mai multe discuții în ultima perioadă, având în vedere impactul acestora în ceea ce privește estetica și armonia corpului. Potrivit datelor Google, interesul pentru ‘’șoldurile vioară‘’ sau ‘’golurile de la nivelul șoldurilor și feselor‘’ a înregistrat cu 40% mai multe căutări spre deosebire de anul trecut.

Aceste depresiuni de la nivelul șoldurilor numite și solduri de vioară ar putea părea un fenomen relativ nou, însă ele sunt, de fapt, o parte naturală a anatomiei și a structurii osoase, care a căpătat o conotație negativă din cauza rețelelor sociale.

Anatomia naturală a fiecăruia variază în această regiune, însă cei cu un bazin înalt și lat tind să aibă mai frecvent aceste depresiuni la nivelul șoldurilor.

Este o adâncire naturală, care apare datorită întâlnirii oaselor de la nivelul coapselor cu cele ale șoldului și care este mai proeminentă în cazul anumitor oameni. Structura osoasă a bazinului, lățimea șoldurilor, distribuția totală a grăsimii și a mușchilor pot face ca aceste goluri să pară mai vizibile. Însă, acest lucru este valabil pentru fiecare parte a corpului.

Sunt bune sau rele? 

Hip dips nu sunt bune sau rele, sunt doar o parte naturala a fesierilor. 

O părere greșită și frecvent întâlnită este că aspectul de șolduri de vioară reprezintă un semn al stării generale de sănătate. Însă, acest aspect este determinat de forma oaselor, ceva ce nu poate fi schimbat. Este adevărat că nivelul de grăsime corporală, mai ales țesutul adipos stocat la nivelul acelei zone poate accentua această aparență, iar masa musculară poate oferi, de asemenea, un aspect mai proeminent.

Prin urmare, țesutul adipos poate contribui doar la atenuarea sau accentuarea aspectului de șolduri de vioară, această formă fiind determinată de anatomia osoasă, care nu poate fi schimbată de distribuția grăsimii corporale.

În loc să vă concentrați asupra aspectului șoldurilor, încercați să lucrați la ceea ce contează cu adevărat, și anume puterea și stabilitatea șoldului.

Șoldurile reprezintă un terment general utilizat pentru oasele pelvisului și musculatura din jur. Acestea sunt deosebit de importante datorită rolului pe care îl au în stabilizarea corpului și totodată, reprezintă una dintre cele mai mari structuri de susținere a greutății corporale.

O meta-analiză recentă a concluzionat prin faptul că o rezistență și o stabilitate mare a șoldurilor ne poate ajuta să efectuăm activitățile zilnice cu mai multă ușurință și diminuează semnificativ riscul de accidentare. De fapt, în majoritatea studiilor, șoldurile slab dezvoltate sunt asociate cu dureri la nivelul genunchilor, mobilitate redusă și funcționalitate deficitară.

Deși nu putem schimba structura șoldului, putem efectua exerciții pentru a întări musculatura responsabilă de mișcarea corectă a bazinului.

Pentru antrenamente, rețete și sfaturi despre nutriție și sănătate mă puteți urmări pe Instagram la @fitnessalexu

Mușchii majori ai șoldului includ:

  • Extensori și flexori ai șoldului
  • Adductori și abductori
  • Rotatorii laterali

Practicând exerciții care vizează aceste grupe musculare puteți susține stabilitatea și mobilitatea șoldurilor. Mai mult, acumularea de masă musculară la nivelul fesierilor și mușchilor din vecinătate poate diminua aspectul general al șoldurilor de vioară.

În plus, fesierii se numără printre grupele musculare cele mai mari, mai puternice și mai dinamice din corpul uman, controlând o gamă largă de mișcări funcționale. De la simplul ridicat de pe scaun, la ridicarea unui obiect greu sau alergarea, aceste acțiuni implică activarea fesierilor. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că fesierii au un rol important în prevenirea accidentării genunchiului, șoldului și a zonei lombare.

Mușchii fesieri sunt împărțiți în 3 grupe:

  • Gluteus Maximus – cel mai mare mușchi fesier. Funcțiile sale primare sunt extensia șoldului și rotația externă a acestuia. Totodată, alcătuind cea mai mare parte din fesier, acest mușchi preia o mare parte din greutate. Astfel, întărirea lui duce la scăderea presiunii preluate de mușchii lombari ai spatelui.
  • Gluteus Medius – este situat în partea laterală a fesierilor. Are rol în stabilizarea pelvisului, rotația șoldului, mutarea acestuia spre exterior și contribuie la rezistența genunchiului.
  • Gluteus Minimus – este cel mai mic dintre mușchii fesieri, având rolul de a stabiliza articulația șoldului în cursul activităților zilnice, precum mersul.

Obsesiile și nemulțumirile în legătură cu anumite părți ale corpului, în special cele care nu pot fi modificate, reprezintă stări dăunătoare pentru sănătatea noastră. Este deosebit de important să depunem efortul necesar pentru a avea un corp armonios, în care să ne simțim bine, să fim funcționali și puternici, decât să încercăm în permanență să schimbăm anumite aspecte care nu depind de noi.

 

 


You may also like