De ce ar Trebui sa Mancam mai Multi Ardei

Bogați în vitamina C, ardeii sunt gustoși, oferind un plus de aromă meselor, însă, mai mult, aceștia pot diminua și riscul de dezvoltare a anumitor afecțiuni cronice și pot încetini procesul de îmbătrânire. Ardeii pot reprezenta o gustare cu volum mare, calorii puține (visul oricărui sportiv) și, conform studiilor, substanțele nutritive ale acestei legume prezintă beneficii semnificative în ceea ce privește performanța fizică.
Ardeii conțin doi nutrienți de care sportivii au mare nevoie: apă și vitamina C. Conțin aproximativ 90% apă și au mai multă vitamina C decât o portocală (un arderi gras roșu conține 77,6 mg vitamina C, în timp ce o portocală conține 53,2 mg). Asta înseamnă că această legumă poate fi de ajutor în procesul de hidratare și, totodată, în stimularea sistemului imunitar.
Mai mult, ardeii conțin vitamina A și potasiu, nutrienți esențiali pentru menținerea masei musculare și a tensiunii arteriale în parametri optimi. În plus, sunt o sursă bogată de fibre, de care toți oamenii au nevoie în cantități suficiente, astfel încât să susțină sănătatea sistemului digestiv.
Cercetările au constatat, de asemenea, că obținerea unei cantități suficiente de fibre (între 25 și 30 de grame pe zi) poate influența semnificativ sănătatea cardiovasculară. În plus, ardeii sunt bogați în folat și fier, necesari pentru transportarea oxigenului către mușchi și pentru utilizarea carbohidraților drept combustibil în timpul antrenamentelor.
Ardeii influențează pozitiv vederea și protejează ochii
Degenerescența maculară este principala cauză a pierderii vederii în Statele Unite, afectând peste 10 milioane de americani. Acest fenomen apare atunci când porțiunea centrală a retinei, cunoscută sub numele de maculă, începe să se deterioreze. Macula este compusă majoritar dintr-un carotenoid, cunoscut sub numele de zeaxantină, care se găsește în portocale, mandarine și legume, cum ar fi ardeiul roșu.
Studiile au demonstrat că un aport crescut de zeaxantină poate ajuta la menținerea integrității maculei. Această substanță este o componentă majoră a ardeiului gras portocaliu, dar se găsește în concentrații mari și în ardeiul roșu.
Academia Americană de Oftalmologie, recomandă suplimentarea cu 2 mg de zeaxantină pe zi, pentru persoanele cu degenerescență maculară avansată.
Pot diminua simptomele osteoporozei
Conținutul ridicat de mangan din ardeii dulci poate ajuta, de asemenea, la prevenirea osteoporozei, deoarece oligoelementele precum manganul, cuprul și zincul sunt prezente, de obicei, în cantități scăzute la persoanele care se confruntă cu această afecțiune.
Ardeiul gras se întâlnește într-o varietate mare de culori. Acesta poate fi verde, roșu, galben, violet, portocaliu, alb și poate avea diferite dimensiuni. Ardeii grași roșii tind să fie cei mai dulci dintre toți cei menționați anterior.
Este important să menționăm faptul că toate sortimentele de ardei despre care am vorbit, sunt din punct de vedere științific, aceeași plantă. Culoarea lor este determinată de perioada în care sunt recoltați. Din acest motiv, ardeii roșii conțin cei mai mulți nutrienți, reprezentând cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre beneficiile obținute prin consumul lor.
Buletinul de analize al ardeilor scoate la iveală o compoziție naturală de excepție, de la vitamine, la antioxidanți și minerale, nutrienți extrem de benefici pentru buna funcționare a organismului. Așadar, dacă nu i-ați integrat până acum în dietă, probabil că beneficiile despre care am discutat v-au convins, mai ales ținând cont de faptul că există numeroase tipuri de ardei pe care îi puteți încerca, atât dulci, cât și iuți. Și, ca un pont, dacă aveți un număr fix de calorii pe care trebuie să îl respectați, puteți înlocui pâinea cu o feliuță de ardei.