De ce Nu Trebuie sa Sarim Peste Micul Dejun?

De ce Nu Trebuie sa Sarim Peste Micul Dejun?

Dacă omiteți micul dejun în fiecare zi, ați putea pierde mai mulți nutrienți vitali. Alimentele care sunt consumate în mod obișnuit la micul dejun nu tind să fie consumate în alte momente ale zilei. Acest lucru poate duce la un consum redus de substanțe nutritive pe care le conțin. În plus, persoanele care trec peste micul dejun tind să consume mai multe gustări nesănătoase cu un conținut ridicat zaharuri, carbohidrați și grăsimi.

Experții spun că este important să vă începeți ziua cu alegeri nutriționale bune, indiferent de ceea ce mâncați. A sări peste micul dejun poate fi un obicei ușor de început, fie din comoditate, fie într-un efort de a reduce caloriile.

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio arată că sărirea regulată a micului dejun poate fi o idee proastă. De fapt, ați putea pierde mai mulți nutrienți vitali pe care nu îi veți compensa mai târziu în timpul zilei.

Mai predispuși la lipsa anumitor nutrienți

Echipa de cercetători a preluat date de la National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), un sondaj anual în curs care urmărește să surprindă un instantaneu al stării de sănătate și nutriție a americanilor. Eșantionul utilizat pentru acest studiu a inclus 30.889 adulți cu vârsta de 19 ani și peste care au participat la NHANES între 2005 și 2016.

Pentru a determina cine a sărit peste micul dejun, s-au uitat la amintirile dietetice de 24 de ore pe care participanții la sondaj le-au finalizat. Apoi au calculat conținutul de substanțe nutritive din ceea ce respondenții au raportat că au consumat la micul dejun.

Ei au descoperit că persoanele care au sărit peste micul dejun au avut tendința de a avea un profil nutrițional foarte diferit de cei care au mâncat o masă de dimineață.

Când a venit vorba de mai mulți nutrienți cheie pe care echipa le-a analizat - cum ar fi fibrele, magneziul, cuprul și zincul – cei care au sărit de la micul dejun au primit, de asemenea, mai puțin decât consumatorii de mic dejun.

În plus, cele mai mari diferențe de consum s-au găsit în folat, calciu, fier și vitaminele A, B1, B2, B3, C și D.

De asemenea, cei care au sărit micul dejun au avut tendința de a avea o dietă de calitate mai slabă în general, din cauza mai multor gustări, în special cu zaharuri, carbohidrați și grăsimi.

Ce este atât de important la micul dejun?

La prima vedere, s-ar putea părea că oamenii ar putea pur și simplu să compenseze micul dejun consumând alte alimente mai târziu în cursul zilei. Dar cercetările arată că de obicei nu este cazul.

Autorul principal al studiului, Christopher Taylor, dr., RDN, LD, FAND, profesor asociat de dietetică medicală la Colegiul de Medicină de la Universitatea de Stat din Ohio, a descris micul dejun drept o „oportunitate unică de masă”.

Potrivit lui Taylor, alimentele care sunt consumate în mod obișnuit într-un mic dejun tipic american - cum ar fi cerealele, laptele, fructele și cerealele - sunt mai puțin susceptibile de a fi consumate în alte momente ale zilei. Aceste alimente conțin în mod natural substanțe nutritive precum calciu, fier, fosfor și fibre.

În plus, multe dintre aceste alimente sunt îmbogățite cu substanțe nutritive importante, a spus el. Boabele și cerealele rafinate au adăugat fier, tiamină, riboflavină, niacină și folat. Produsele lactate au adăugat vitaminele A și D.

Fortificarea anumitor alimente este importantă, a explicat Taylor, deoarece adaugă înapoi nutrienți care se pierd în procesul de rafinare.

Deoarece aceste alimente tind să fie unice pentru masa de mic dejun, Taylor a spus că substanțele nutritive pe care le conțin sunt mai puțin susceptibile de a fi consumate în alte mese.

Contează ora la care luam micul dejun?

Deasemenea ora la care mâncați prima masă a zilei nu este atât de importantă, fie că faceți alegeri bune în alimentele pe care le consumați. Cercetătorii recomandă să-ți asculți indicii de foame și să mănânci când ți-e foame.

Suc de fructe sau fructe intregi?

În ceea ce privește ceea ce mănânci, unele opțiuni ideale pentru micul dejun sunt alimentele „solide” care te vor menține mai plin pentru mai mult timp. Este recomandat să consumați fructe întregi, mai degrabă decât să beți sucuri, astfel încât să obțineți mai multe fibre și mai puțin zahăr.