Dispozitiv Medical Nou in Tratamentul Chirurgical al Genunchiului

Dispozitiv Medical Nou in Tratamentul Chirurgical al Genunchiului

Chirurgii spun că noul dispozitiv intitulat Calypso poate ajuta la ameliorarea durerii pentru persoanele cu osteoartrita localizată în regiunea interioară a genunchiului. Un dispozitiv nou poate oferi ameliorarea durerilor de genunchi fără intervenție chirurgicală de înlocuire. 

Peste 600.000 de intervenții chirurgicale de înlocuire a genunchiului sunt efectuate în Statele Unite în fiecare an, potrivit Academiei Americane de Chirurgi Ortopezi. Aproape jumătate dintre adulții americani dezvoltă osteoartrită la cel puțin un genunchi în timpul vieții. 

Chirurgii de la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio spun că tocmai au finalizat primul implant de succes al Calypso Knee System, un amortizor care protejează genunchiul, ameliorează presiunea și acționează ca o pernă similară cu modul în care funcționează cartilajul în o articulație sănătoasă.

Pentru studiu, cercetătorii au căutat pacienți care au osteoartrita ușoară până la moderată la nivelul medial al genunchiului. Iată câteva dintre cerințele pentru participanți.

 • între 25 și 65 de ani;
 • indicele de masă corporală mai mic de 35;
 • greutate mai mică de 135 de kg;
 • flexia genunchiului mai mare sau egală cu 90 de grade și mai mică sau egală cu 140 de grade;
 • simptome clinice, cum ar fi durerea localizată în principal în zona interioară a genunchiului studiat și, în general, exacerbată de purtarea greutății;
 • eșecul a cel puțin șase luni de tratament conservator;

Recuperarea

   Terapia fizică poate progresa pe toată durata recuperării, dar este mai intensivă în prima parte a acesteia pentru a ajuta pacientii sa-si recapete capacitatea de miscare, dar și pentru a ține durerea sub control. Programul este adaptat pentru a ajuta pacienții să revină la funcționalitatea completă și la reluarea activităților zilnice.

   Cercetătorii au explicat modul în care este implantat dispozitivul

   Această intervenție chirurgicală necesită o incizie de câtiva centimetii în zona medială a genunchiului pentru a trece prin tesutul moale. Dispozitivul este plasat pe exteriorul articulației genunchiului, astfel încât nu modifică oasele sau ligamentele și ajută la descărcarea greutății din compartimentul interior. 

   Acest dispozitiv este cu adevarat util pentru cineva care are o osteoartrită mai izolată în compartimentul lor medial cu dureri localizate în acea zona. Acest dispozitiv nu va funcționa pentru cineva care are artrită semnificativă pe tot genunchiul sau are artrită osoasă completă, cu modificări osoase importante evidențiate prin examen radiografic.   

   Cea mai mare parte a greutății noastre trece prin partea interioară a genunchiului când stăm în picioare, astfel încât acea zonă tinde să se uzeze mai mult. Pacientii trebuie sa aibă asteptări rezonabile după intervenția chirurgicală, asa cum trebuie și pentru tratamentele neoperatorii care nu reusesc. Înlocuirile genunchiului au, de asemenea, rezultate de succes pe termen lung, dar nu sunt recomandate pentru toată lumea.

   Echipa de cercetători speră că aceasta va fi o oportunitate pentru pacienții cu osteoartrita de a rămâne activi fără durere pentru o perioadă mult mai lungă de timp.