Este Apa Cu Lamaie Benefica? Mit Sau Realitate?

Este Apa Cu Lamaie Benefica? Mit Sau Realitate?

       Apa cu lămâie ar putea să nu fie băutura magică de care se tot vorbește. Chiar dacă apa cu lămâie este o alternativă pentru sucuri și energizante, multe afirmații despre pierderea în greutate accelerată sau stimularea funcției hepatice sunt exagerate în cel mai bun caz și inexacte în cel mai rău caz.

     1MIT: Apa cu lămâie ajută la accelerarea eforturilor de slăbire. Unii sugerează că apa cu lămâie este secretul pentru a accelera pierderea în greutate, dar aceste afirmații sunt adesea eronate. Sucul de lămâie nu va accelera de fapt pierderea în greutate. Lămâile conțin pectină, o fibră care te poate ajuta să resimți un sentiment de sațietate. Dar stoarcerea unei felii de lămâie în apă lasă doar urme din această fibră - care există în cea mai mare parte în coajă, nu în suc - făcând astfel puțin sau nimic pentru nivelul de sațietate.

 

     2. MIT: Ajută sistemului digestiv. A rămâne hidratat cu apă este ceea ce aduce beneficii sistemului tău digestiv - adăugarea de lămâie nu va face o diferență. Apa ajută la descompunerea alimentelor din organism, permițând organismului să absoarbă mai ușor nutrienții acestora. Deși lămâia ar putea adăuga puțină aromă băuturii tale, apa plată ar putea oferi în esență aceleași beneficii digestive.

 

     3. MIT: Îți detoxifică corpul. Corpul tău se detoxifiază la fel de bine și daca consumă strict apă potabilă. Dacă te gândești să adaugi apă cu lămâie în dieta ta pentru a-ți curăța și detoxifia corpul, pur și simplu nu este nevoie. Nu există nicio dovadă științifică prin care lămâia îți oferă beneficii pentru detoxifiere. În cele mai multe cazuri, corpul tău curăță toxinele de la sine.

 

 

     4. MIT: Apa cu lamaie va ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului. Apă cu lămâie nu va face mare lucru pentru pH-ul tău. Se spune că echilibrarea nivelurilor de pH vă aduce beneficii sănătății generale, inclusiv funcția rinichilor și ficatului, dar apa cu lămâie nu va aduce nicio diferență drastică asupra nivelurilor. Nimic din ceea ce mănânci nu va schimba substanțial pH-ul sângelui tău. Corpul tău lucrează pentru a menține acel nivel constant.

 

 

     5. MIT: Îți va stimula metabolismul. HIIT-ul, o dietă sănătoasă sau alergarea pur și simplu pot reprezenta o modalitate mai bună de a vă stimula metabolismul. Apa cu lămâie nu are de fapt un mare impact asupra metabolismului tău. Corpul tău nu va arde calorii într-un ritm mai rapid prin simpla adăugare de apă cu lămâie în dieta ta. De fapt, teoriile populare despre anumite alimente sau băuturi care vă accelerează metabolismul sunt exagerate, deoarece orice efect de stimulare a metabolismului este doar temporar.

 

     6. MIT: Apa cu lămâie întinerește pielea. Apa cu lămâie conține vitamina C, care poate servi ca un agent natural de strălucire a pielii și poate avea proprietăți antioxidante și regeneratoare, benefice pielii. Dar va trebui să bei o cantitate uriașă de apă cu lămâie pentru a te putea bucura de aceste beneficii în orice mod măsurabil. Lămâile conțin cea mai mare parte de vitamina C în coajă. De fapt, ai obține mai multă vitamina C din sucul de portocale proaspăt stors.

 

     7. MIT: Îți va stimula funcția imunitară. Te poți îmbolnăvi în continuare chiar dacă bei apă cu lămâie. La fel ca multe dintre celelalte afirmații impresionante de sănătate, ar trebui să bei o cantitate nerezonabilă de apă cu lămâie pentru a vedea orice beneficiu cuantificabil pentru sănătate. Potrivit Institutului Național de Sănătate, majoritatea adulților au nevoie de 75-90 mg de vitamina C pe zi pentru a-și menține sistemul imunitar puternic.

     Cele câteva felii pe care le adaugi într-un pahar cu apă  conțin doar 18,6 mg de vitamina C. În realitate, puteți obține mai multă vitamina C din alte alimente și băuturi care nu sunt apă cu lămâie.