Cat trebuie Sa ne Antrenam pentru a ne Mentine? | Turmeric vs Paracetamol | Fitness News

Cat trebuie Sa ne Antrenam pentru a ne Mentine? | Turmeric vs Paracetamol | Fitness News

Este mult mai ușor să menții un fizic atletic și un nivel optim al condiționării fizice, decât să îndeplinești acest scop. Vă întrebați cât de ușor? Un studiu realizat în Australia, a arătat că oamenii care s-au antrenat de 2 ori pe săptămână au menținut 70% din forța și masă musculară pe care le-au înregistrat sportivii care se antrenau de 3 ori/ săptămână.

 

Într-un alt studiu, cercetătorii din Canada au descoperit că oamenii care se antrenau de 2 ori pe săptămână, cu un total de 27 de seturi, au observat un progres similar cu cei care se antrenau de 3 ori pe săptămână pentru același număr de seturi.

Cea mai importantă concluzie din astfel de studii, este că volumul săptămânal de antrenament este la fel de important, dacă nu chiar, mai important, decât frecvența antrenamentului.

Antrenamentele tip HIIT stimulează retenția și dezvoltarea masei musculare

  • Bineînțeles, acest tip de antrenamente nu este recomandat pentru toată lumea și cu siguranță nu ar trebui să exagerăm, mai ales dacă mai facem și altă formă de activitate fizică, deoarece aceste antrenamente necesită mai mult timp de recuperare decât jogging-ul de exemplu.

În cadrul unui studiu publicat pe 15 aprilie s-a dovedit că antrenamentul tip HIIT de aproximativ 20 de minute (cu tot cu încălzire și răcire) realizat de 3 ori pe săptămână timp de 12 săptămâni a îmbunătățit glicemia, distribuția grăsimii și compoziția corporală a oamenilor, practic aceștia au menținut sau chiar dezvoltat masă musculară în timp ce au redus din grăsimea corporală.

Antrenamentul tip HIIT implică perioade scurte de efort fizic (în general 30-45 de secunde) la o intensitate maximă, urmate de perioade de repaus de 1 minut.

Extractul de turmeric vs Paracetamol pentru diminuarea durerii asociate osteoporozei

  • Studiul a inclus 193 de oameni diagnosticați cu osteoartrită la genunchi.
  • Aceștia au fost randomizați în 2 grupuri: 1 grup a primit extract de turmeric de 95%, 500 mg de 2 ori pe zi și al 2-lea grup a primit 650 mg de paracetamol de 3 ori pe zi timp de 6 săptămâni.
  • După 6 săptămâni de tratament, 18% din oamenii care au primit extractul de turmeric au observat o ameliorare a durerii și a rigidității genunchiului de 50% și 3% dintre aceștia au raportat o ameliorare de 70% a simptomelor asociate osteoartritei.