Legatura dintre Alcool si Poliartita Reumatoida

Legatura dintre Alcool si Poliartita Reumatoida

Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună, unde sistemul imunitar atacă în mod greșit articulațiile. Acest atac provoacă inflamația mucoasei din jurul articulațiilor. Poate provoca dureri și chiar duce la pierderea mobilității articulațiilor. În cazurile severe, pot apărea leziuni ireversibile ale articulațiilor. Aproximativ 1,5 milioane de oameni din Statele Unite suferă de poliartrită reumatoidă, iar incidența este aproape de trei ori mai mare în rândul persoanelor de gen feminin.

De-a lungul timpului au fost efectuate nenumărate ore de cercetare pentru a înțelege exact ce cauzează poliartrita și cel mai bun mod de a o trata. Au existat chiar studii care arată că consumul de alcool poate ajuta la reducerea simptomelor de poliartrită reumatoidă.

Poliartrita reumatoidă și alcool

Unele cercetări sugerează că alcoolul ar putea să nu fie la fel de dăunător pe cât se credea pentru prima dată pentru persoanele cu poliartită. Rezultatele au fost oarecum pozitive, dar studiile sunt limitate și unele rezultate au fost contradictorii. Este nevoie de mult mai multe cercetări.

Un studiu din 2010 efectuat în revista Rheumatology a arătat că alcoolul ar putea ajuta la simptomele poliartitei la unii oameni. Studiul a investigat asocierea dintre frecvența consumului de alcool, riscul și severitatea artitei. A fost un mic studiu și au existat unele limitări. Cu toate acestea, rezultatele par să susțină faptul că consumul de alcool a scăzut riscul și severitatea poloartritei. În comparație cu persoanele care au poliartită și au băut puțin sau deloc alcool, a existat o diferență notabilă de severitate.

Studiul Brigham and Women’s Hospital

Un studiu din 2014 realizat de Brigham and Women’s Hospital s-a axat pe consumul de alcool la femei și relația acestuia cu poliartita. Studiul a constatat că consumul unei cantități moderate de bere ar putea afecta pozitiv impactul dezvoltării RA. Este important de reținut că doar femeile care consumau băuturi moderate au văzut beneficii și că consumul excesiv de alcool este considerat nesănătos. Deoarece femeile au fost singurii subiecți testați, rezultatele acestui studiu special nu se aplică bărbaților.

Studiul Scandinavian Journal of Rheumatology

Acest studiu a analizat efectul alcoolului asupra progresiei radiologice la nivelul mâinilor, încheieturilor și picioarelor. În progresia radiologică, razele X periodice sunt utilizate pentru a determina cât de multă eroziune articulară sau îngustarea spațiului articular a avut loc în timp. Ajută medicii să monitorizeze starea persoanelor cu poliartită. Studiul a constatat că consumul moderat de alcool a dus la o creștere a progresiei radiologice la femei și la o scădere a progresiei radiologice la bărbați.

Moderarea este cheia

Dacă decideți să beți alcool, moderarea este esențială. Alcoolul moderat este definit ca o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați. Cantitatea de alcool care contează ca o băutură sau o porție diferă în funcție de tipul de alcool.  Consumul prea mult de alcool poate duce la abuzul de alcool sau la dependență. Consumul a mai mult de două pahare de alcool pe zi poate crește, de asemenea, șansele de riscuri pentru sănătate, inclusiv de cancer.

Concluzie

Studiile privind consumul de alcool și poliartita sunt interesante, dar multe sunt încă necunoscute. Fiecare caz de poliartită este diferit, iar ceea ce funcționează pentru o altă persoană poate să nu funcționeze pentru dvs. Alcoolul poate reacționa negativ cu anumite medicamente pentru poliartia, deci este important să înțelegem factorii de risc.