Legatura dintre Alimente si Alergiile de Primavara

Legatura dintre Alimente si Alergiile de Primavara

Când vă gândiți la alimente și alergii, vă puteți gândi să păstrați anumite alimente în afara dietei pentru a evita o reacție adversă. Dar legătura dintre alergiile sezoniere și alimente este limitată la câteva grupuri de alimente cunoscute sub denumirea de alimente cu reactivitate încrucișată. Reacțiile la alimentele cu reactivitate încrucișată pot fi întâmpinate de cei cu alergii sezoniere de mesteacăn, ambrozie, polen etc.

În afară de aceste grupuri de alimente, alergiile sezoniere, numite și febra fânului sau rinita alergică, apar doar în anumite perioade ale anului - de obicei primăvara sau vara. Se dezvoltă atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la alergeni, cum ar fi polenul plantelor, ceea ce duce la congestie nazală, strănut și mâncărime.

În timp ce tratamentul implică de obicei medicamente fără prescripție medicală, modificările stilului de viață vă pot ajuta, de asemenea, să vă ușurați alergiile de primăvară. Adăugarea anumitor alimente la dieta ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor precum picurarea nasului și ochii umezi.

Cele mai importante alimente care vă pot feri de alergiile sezonului de primăvară:

Ghimbir 

Multe dintre simptomele alergice neplăcute provin din probleme inflamatorii, cum ar fi umflarea și iritarea mucoaselor nazale, ochii și gâtul. Ghimbirul poate ajuta la reducerea acestor simptome în mod natural. De mii de ani, ghimbirul a fost folosit ca remediu natural pentru o serie de probleme de sănătate, cum ar fi greața și durerile articulare.

S-a dovedit, de asemenea, conținutul sau ridicat de compuși fitochimici antioxidanți și antiinflamatori. Acum, experții explorează modul în care acești compuși pot fi utili pentru combaterea alergiilor sezoniere. Într-un studiu realizat pe 2016, ghimbirul a suprimat producția de proteine ​​pro-inflamatorii în sângele șoarecilor, ceea ce a dus la reducerea simptomelor alergice. Nu pare să existe o diferență în capacitatea antiinflamatorie a ghimbirului proaspăt față de cea uscată.

Polen de albine 

Polenul de albine nu este doar hrană pentru albine - este comestibil și pentru oameni! Acest amestec de enzime, nectar, miere, polen de flori și ceară este adesea vândut ca un remediu pentru febra fânului (rinita alergică). Polenul de albine poate avea proprietăți anti-inflamatorii, antifungice și antimicrobiene în organism. Într-un studiu efectuat pe animale, polenul albinelor a inhibat activarea mastocitelor - un pas crucial în prevenirea reacțiilor alergice. 

Ce fel de polen de albine este cel mai bun și cum îl mănânci? Cercetătorii spun că există unele dovezi care să susțină consumul de polen local de albine pentru a ajuta la construirea rezistenței corpului la polen la care sunteți alergi. Este important ca mierea să fie locală, astfel încât același polen local la care corpul dumneavoastră este alergic să fie conținut în polenul de albine.

Dacă este posibil, căutați polen de albine la piața fermierului local. Polenul de albine vine în pelete mici, cu o aromă pe care unii o descriu ca fiind dulce-amărui sau nuci. Modalități creative de a-l mânca includ stropirea cu iaurt sau cereale sau amestecarea acestuia într-un smoothie.

Somon și alți pești grași 

Ar putea un pește pe zi să țină strănutul departe? Există unele dovezi că acizii grași omega-3 din pești ar putea întări rezistența la alergie și chiar îmbunătăți astmul. Un studiu german din 2005, a constatat că cu cât sunt mai mulți acizi grași eicosapentaenoici (EPA) în fluxul sanguin, cu atât mai puțin riscul de sensibilitate alergică sau febra fânului. Un alt studiu mai recent, a arătat că acizii grași au contribuit la scăderea îngustării căilor respiratorii care apare în astm și în unele cazuri de alergii sezoniere.

Aceste beneficii provin probabil din proprietățile antiinflamatoare ale omega-3-urilor. American Heart Association și Dietary Guidelines recomandă adulților să obțină 226 de grame de pește pe săptămână, în special pești „grași” cu conținut scăzut de mercur, cum ar fi somonul, macrouul, sardinele și tonul. Pentru a vă crește șansele de ameliorare a alergiilor, depuneți eforturi pentru a atinge sau a depăși acest obiectiv.

Citrice 

Consumul de alimente bogate în vitamina C s-a dovedit că scade rinita alergică, iritarea căilor respiratorii superioare cauzată de polenul plantelor înflorite. Deci, în timpul sezonului de alergii, nu ezitați să încărcați fructe citrice bogate în vitamina C, cum ar fi portocale, grapefruit, lămâi, lămâi, ardei dulci și fructe de pădure

Curcuma

Turmericul este bine cunoscut ca un sistem antiinflamator dintr-un motiv bun. Ingredientul său activ, curcumina, a fost legat de simptomele reduse ale multor boli provocate de inflamație și ar putea ajuta la minimizarea umflăturilor și iritațiilor cauzate de rinita alergică.

Deși efectele turmericului asupra alergiilor sezoniere nu au fost studiate pe larg la om, studiile pe animale sunt promițătoare. Unul a arătat că tratarea șoarecilor cu turmeric și-a redus răspunsul alergic.

Curcuma poate fi luată în pastile, tincturi sau ceaiuri - sau, desigur, consumată în alimente. Indiferent dacă luați turmeric ca supliment sau îl utilizați în gătit, asigurați-vă că alegeți un produs cu piper negru sau piperină sau asociați turmeric cu piper negru în rețeta dvs. Ardeiul negru crește biodisponibilitatea curcuminei cu până la 2.000 la sută.

Roșiile

Deși citricele tind să obțină toată gloria atunci când vine vorba de vitamina C, roșiile sunt o altă sursă excelentă a acestui nutrient esențial. O roșie de dimensiuni medii conține aproximativ 26% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. În plus, roșiile conțin licopen, un alt compus antioxidant care ajută la calmarea inflamației sistemice. Licopenul se absoarbe mai ușor în organism atunci când este gătit, așa că alegeți roșii conservate sau fierte pentru un plus de impuls.

Ceapă 

Ceapa este o sursă naturală excelentă de quercetină, un bioflavonoid pe care probabil l-ați văzut vândut singur ca supliment alimentar. Unele cercetări sugerează că quercetina acționează ca un antihistaminic natural, reducând simptomele alergiilor sezoniere. Deoarece ceapa conține, de asemenea, o serie de alți compuși antiinflamatori și antioxidanți, nu puteți merge greșit incluzându-i în dieta dumneavoastră în timpul sezonului alergic.  

Ceapa roșie crudă are cea mai mare concentrație de quercetină, urmată de ceapă albă și scallion. Gătitul reduce conținutul de quercetin al cepei, astfel încât pentru un impact maxim, mâncați ceapa crudă. S-ar putea să le încercați în salate, în scufundări (cum ar fi guacamole) sau ca toppinguri de sandwich. Ceapa este, de asemenea, alimente bogate în prebiotice, care hrănesc bacteriile intestinale sănătoase și susțin în continuare imunitatea și sănătatea. 

Concluzie:

Aceste alimente nu sunt menite să înlocuiască niciun tratament pentru alergiile sezoniere, dar vă pot ajuta ca parte a stilului dvs. de viață general. Adăugarea suplimentelor dietetice de mai sus vă poate permite să reduceți inflamația și răspunsul alergic pentru a savura sezonul de primăvară.