Legatura dintre Consumul de Legume Verzi si Forta Musculara

Legatura dintre Consumul de Legume Verzi si Forta Musculara

Consumul de legume verzi poate face minuni pentru forța musculară, potrivit noilor cercetări de la Universitatea Edith Cowan. Organismul transformă nitrații în oxid nitric, care poate deschide vasele de sânge, îmbunătățind fluxul sanguin și performanța exercițiului. În studiu, participanții care au consumat cei mai mulți nitrați - care sunt abundenți în legumele verzi, cum ar fi spanacul, varza și salata verde - au avut o rezistență cu 11% mai mare a membrelor inferioare.

Studiul, care a fost publicat în Journal of Nutrition pe 24 martie, a constatat că consumul regulat de legume verzi, bogate în nitrați, cum ar fi spanacul și varza, poate spori funcția musculară, care la rândul său poate ajuta la prevenirea căderilor și a fracturilor. În general, legumele verzi cu frunze reprezintă dintre cele mai bogate în nutrienți, alimente ușoare în calorii de pe planetă – deasemenea vin la pachet cu numeroase vitamine și minerale.

Îmbunătățesc puterea musculară și viteza de mers

Cercetătorii au evaluat datele de sănătate de la 3.759 de australieni pe o perioadă de 12 ani. Participanții care au consumat cei mai mulți nitrați - care sunt prezenți în cantități mari în legumele verzi, cum ar fi spanacul, varza și salata verde - au avut o rezistență cu 11% mai mare a membrelor inferioare.

Viteza lor de mers a fost cu aproximativ 4% mai rapidă în comparație cu participanții care au consumat mai puțin legume cu frunze verzi. Cercetătorii au studiat și activitatea fizică a participanților. Au descoperit că legumele au sporit forța musculară, indiferent dacă participanții au făcut mișcare.

Cum îmbunătățesc legumele forța musculară?

Legumele cu frunze verzi, sunt ambalate cu nitrați, pe care corpul le transformă în oxid nitric. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge și le determină lărgirea. Acest lucru permite o mai mare livrare de oxigen către mușchi. Mușchii necesită mai mult oxigen atunci când facem exerciții.

Cercetătorii au spus că oxigenul este esențial „pentru a crea combustibil în timpul antrenamentelor și este, de asemenea, important pentru recuperarea mușchilor”. Creșterea fluxului de oxigen ar putea permite mușchilor să aibă performanțe mai optime, care poate ajuta în cele din urmă la creșterea forței musculare.

Cum vă afectează sănătatea generală

Forța musculară este o componentă critică a sănătății generale. Întreținerea musculară vă asigură că întregul sistem funcționează corect și eficient.  Forța musculară este, de asemenea, crucială pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor, deoarece ajută la prevenirea durerilor și a leziunilor.

Noile descoperiri de la Universitatea Edith Cowan se bazează pe dovezile anterioare care leagă legumele de sănătatea inimii. Oxidul nitric poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. O serie de studii au descoperit că o dietă bogată în legume, împreună cu alte intervenții, poate fi o modalitate de tratare a bolilor cardiovasculare.

Ce tipuri de legume verzi ar trebui să mănânci?

Cercetătorii au descoperit că salata verde, spanacul, varza și sfecla au avut cele mai mari efecte asupra sănătății. Alte legume cu frunze bogate în nitrați includ fenicul, ridichi, pătrunjel, varză și rucola.

Suplimentele sunt excelente pentru a vă aduce porțiile zilnice de legume în dietă. Cu toate acestea, este întotdeauna de preferat să consumați legume verzi. Potrivit cercetătorilor, suplimentele pot fi benefice pentru persoanele cărora nu le place gustul verdețelor cu frunze sau pentru persoanele care au nevoie de doze mari de nutrienți.

Concluzie

Noi cercetări au descoperit că consumul de verdeață cu frunze bogate în nitrați, cum ar fi spanacul și varza, poate spori funcția musculară, ceea ce poate ajuta în cele din urmă la prevenirea căderilor și fracturilor în viitor.

Organismul transformă nitrații în oxid nitric, ceea ce poate contribui la îmbunătățirea fluxului sanguin, îmbunătățind la rândul său performanțele exercițiilor fizice.