Modalitati pentru Intarirea Sistemului Imunitar

Cu un motiv întemeiat, în aceste zile există o multitudine de îngrijorări cu privire la păstrarea stării de sănătate și la modalitatea cea mai bună de a combate bolile. Deoarece sistemul imunitar este prima linie de apărare împotriva microorganismelor care provoacă îmbolnavirea, stimularea acestuia la nivelul optim este soluția evidentă.

Deși un sistem imunitar puternic poate să nu te facă invincibil, cu siguranță va scădea riscul de îmbolnăvire. Mai jos sunt câteva sfaturi naturale pentru a vă stimula sistemul imunitar.

Exercițiu fizic

Practicat în mod regulat este de un real ajutor pentru toate sistemele organismului, cu atât mai mult pentru sistemul imunitar. Ajută la eliminarea toxinelor și crește circulația celulelor albe din sânge care fac parte din sistemul de apărare. Deasemenea crește temperatura corporală fapt ce ajută la combaterea infecției. Partea cea mai bună este că nu este nevoie de ore întregi pentru a fi eficient. O simplă plimbare cu bicicleta sau pe jos, urcatul și coborâtul unor trepte se poate face cu ușurință în mod regulat și să își atingă scopul.

Nutriție

Alegerea unei diete bogată în alimente nutritive este esențială pentru un sistem imunitar puternic, oferind protecție împotriva bolilor de sezon, precum gripa și alte probleme de sănătate. Fructele proaspete, legumele, carnea slabă, nucile și semințele fac parte dintr-o mare varietate de impulsuri imunitare, pentru a menține astfel de sistem imunitar sănătos. Deasemenea, condimentele sănătoase, cum ar fi usturoiul, scorțișoara, turmericul și ghimbirul ajută la imbunătățirea sistemului imunitar.

Stresul

Stresul cronic poate avea un impact negativ asupra imunității și în aceste zile este mai greu ca niciodată să evitați stresul. Când rămânem într-o stare cronică stresată, capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva antigenelor este scăzută, făcându-ne mai predispuși la infecții. Pentru combaterea acestuia pot fi incercate lucruri simple cum ar fi: exercițiul fizic amintit anterior, acordarea de momente de relaxare sau chiar de meditație în timpul zilei, corelate tehnici de respirație profună.

Igiena

Cu toții am auzit în această perioadă cât de importantă este igiena. Pur și simplu menținerea mâinilor curate este una dintre cele mai bune și mai simple modalități de prevenție a bolilor infecțioase. Spălatul pe mâini ar trebui să dureze de 20 de secunde folosind apă caldă și săpun. Se recomandă spalarea mâinilor înainte de a pregăti mâncarea sau a mânca, precum și după tuse, strănut, dupa ce ați folosit baia sau ați atins suprafețele comune.

Odihna

Pentru a rămâne sănătos și a funcționa bine pe tot parcursul zilei, este absolut necesară odihna suficientă, se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte. Cercetările au arătat că somnul de calitate poate consolida celulele T (limfocitele T) ce au un rol central în imunitatea mediată celular. Somnul de calitate atinge acest lucru prin îmbunătățirea capacității celulelor T de a adera și distruge celulele infectate de viruși și alți agenți patogeni.

Razele de soare

Celulele noastre imune sunt afectate în mod favorabil de nivelurile de vitamina D, iar cea mai bună sursă de vitamina D naturală este lumina solară. De fapt, deficiența de vitamina D este asociată cu frecvența crescută a infecției, precum și cu diverse boli autoimune.

Concluzie

Adevărul ne spune că și cei mai sănătoși dintre oameni se pot îmbolnăvi din când în când. Luând câteva minute pe zi pentru a gestiona anumite aspecte ale rutinei zilnice de sănătate puteți ajuta la susținerea apărării sistemului imunitar împotriva bacteriilor, virusurilor și a altor agenți patogeni.