Modalitati Simple pentru Stimularea Metabolismului

Modalitati Simple pentru Stimularea Metabolismului

Metabolismul este un termen care descrie toate reacțiile chimice din organism. Aceste reacții chimice vă mențin funcționalitatea orgasimului și il mențin în viață. Cu toate acestea, cuvântul metabolism este adesea folosit interschimbabil cu rata metabolică sau cu numărul de calorii arse.  Cu cât este mai mare, cu atât arzi mai multe calorii și cu atât este mai ușor să slăbești. A avea un metabolism ridicat vă poate da, de asemenea, energie și vă poate face să vă simțiți mai bine. Iată o serie de modalități ușoare de a vă crește metabolismul. 

Consumați proteine la fiecare masă

Consumul de alimente bogate în proteine vă poate crește metabolismul timp de câteva ore. Aceasta se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Este cauzat de caloriile suplimentare necesare pentru a digera, absorbi și procesa nutrienții din masă. Proteinele provoacă cea mai mare creștere a TEF. Vă crește rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi.

Consumul de proteine ​​s-a dovedit, de asemenea ca menține starea de sațietate și vă împiedică să mâncați în exces. Un mic studiu a constatat că oamenii ar putea să mănânce cu 441 de calorii mai puține pe zi, atunci când proteinele reprezentau 30% din dieta lor. Consumul ridicat proteine ​​poate limita scăderea metabolismului adesea asociată cu pierderea de grăsime. Acest lucru se datorează faptului că reduce pierderea musculară, care este un efect secundar comun al dietei.

Consumul de apa rece

Oamenii care beau apă în loc de băuturi cu zahăr au mai mult succes în a pierde în greutate și ulterior a o menține. Acest lucru se datorează faptului că băuturile cu zahăr conțin calorii, astfel încât înlocuirea lor cu apă reduce automat aportul de calorii. Cu toate acestea, apa potabilă poate, de asemenea, să vă accelereze temporar metabolismul. 

Studiile au arătat că consumul de 0,5 litri de apă crește metabolismul în repaus cu 10-30% timp de aproximativ o oră. Acest efect de ardere a caloriilor poate fi și mai mare dacă bei apă rece, deoarece corpul folosește energie pentru a o încălzi. Apa te poate ajuta, de asemenea, la menținerea stării de sațietate. Studiile arată că consumul de apă cu o jumătate de oră înainte de a mânca vă poate ajuta să mâncați mai puțin. 

Un studiu asupra adulților supraponderali a constatat că cei care au băut o jumătate de litru de apă înainte de mese au pierdut cu 44% mai multă greutate decât cei care nu au consumat-o.

Utilizati antrenamentele de tip HIIT 

Antrenamentul la intervale de intensitate mare (HIIT) implică explozii rapide și foarte intense de activitate. Vă poate ajuta să ardeți mai multe grăsimi prin creșterea ratei metabolice, chiar și după terminarea antrenamentului. 

Se crede că acest efect este mai mare pentru HIIT decât pentru alte tipuri de exerciții. Mai mult, HIIT s-a dovedit, de asemenea, că vă ajută să ardeți grăsimi. Un studiu efectuat pe bărbați tineri supraponderali a constatat că 12 săptămâni de exerciții fizice de intensitate ridicată au redus masa de grăsime cu 2,4 kg și grăsimea din zona abdominala cu 17%. 

Antrenamentele cu greutati 

Mușchiul este mai activ din punct de vedere metabolic decât grăsimile, iar construirea mușchilor vă poate ajuta să creșteți metabolismul. Aceasta înseamnă că veți arde mai multe calorii în fiecare zi, chiar și în repaus. Ridicarea greutăților vă va ajuta, de asemenea, să antrenați mușchii și să combateți scăderea metabolismului care poate apărea în timpul pierderii în greutate.

Într-un studiu, 48 de femei supraponderale au fost plasate pe o dietă de 800 de calorii pe zi, împreună cu nici un exercițiu, un exercițiu aerob sau un antrenament de rezistență. După dietă, femeile care au făcut antrenamentul de rezistență și-au menținut masa musculară, metabolismul și forța. Ceilalți au pierdut în greutate, dar au pierdut și masa musculară și au cunoscut o scădere a metabolismului.

Somnul

Lipsa somnului este legată de o creștere majoră a riscului de obezitate  Acest lucru poate fi parțial cauzat de efectele negative ale lipsei de somn asupra metabolismului. Lipsa somnului a fost, de asemenea, legată de creșterea nivelului de zahăr din sânge și de rezistența la insulină, ambele fiind legate de un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. S-a dovedit, de asemenea, că stimulează hormonul foamei grelină și reduce hormonul plenitudinii leptina. Acest lucru ar putea explica de ce mulți oameni lipsiți de somn se simt flămânzi și se luptă să slăbească.

Consumul de alimente picante

Ardeii conțin capsaicină, o substanță care vă poate stimula metabolismul. Cu toate acestea, mulți oameni nu pot tolera aceste condimente la dozele necesare pentru a avea un efect semnificativ. Un studiu al capsaicinei, la doze acceptabile, a prezis că consumul de ardei ar arde în jur de 10 calorii suplimentare pe masă.

De-a lungul a 6,5 ​​ani, aceasta ar putea reprezenta o pierdere în greutate de 0,5 kg pentru un bărbat cu greutate medie. Singur, efectele adăugării de condimente în mâncare. pot fi destul de mici. Cu toate acestea, poate duce la un ușor avantaj atunci când este combinat cu alte strategii de stimulare a metabolismului.

Consumul de cafea 

Studiile au arătat că cofeina din cafea poate crește metabolismul cu 3-11%. La fel ca ceaiul verde, promovează și arderea grăsimilor. Cu toate acestea, acest lucru pare să afecteze mai mult oamenii slabi. Într-un studiu, cafeaua a crescut arderea grăsimilor cu 29% pentru femeile slabe, dar doar 10% pentru femeile obeze. Efectele cafelei asupra metabolismului și arderea grăsimilor pot contribui, de asemenea, la pierderea în greutate și la menținerea ei cu succes.  

Concluzie:

Efectuarea unor mici modificări ale stilului de viață și încorporarea acestor sfaturi în rutina ta poate crește metabolismul. A avea un metabolism mai ridicat vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să-l mențineți, oferind în același timp mai multă energie.