Nivelul Crescut de Vitamina D poate Imbunatati Antrenamentul

Nivelul Crescut de Vitamina D poate Imbunatati Antrenamentul

Cercetătorii au crezut că vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor, creierului și inimii de mai mulți ani. Datorită unui nou studiu, acum cred că și persoanele cu niveluri ridicate de vitamina D primesc un impuls în rutinele lor de antrenament.

Studiul, care a fost publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, constată că nivelurile mai ridicate de vitamina D sunt asociate cu abilități mai mari de exercițiu. Constatările se adaugă dovezilor crescânde că vitamina D joacă un rol în sănătatea inimii, sporind capacitatea de exercițiu și, reducând riscul bolilor cardiovasculare.

Studiile anterioare au descoperit că persoanele care fac mișcare în mod regulat sunt mai susceptibile de a avea niveluri ridicate de vitamina D.

Acest studiu a analizat legătura dintre aceste niveluri de vitamina D și capacitatea cardiorespiratorie generală sau performanța corpului în timpul antrenamentului. Fitnessul cardiorespirator este cel mai bine măsurat prin cantitatea maximă de oxigen pe care o consumați în timpul exercițiului.

Acest număr prezintă o imagine despre cât de eficient funcționează împreună plămânii și inima în timpul exercițiilor pentru a muta oxigenul în jurul corpului către mușchii care au nevoie de el.

Constatările sunt raportate ca VO2 max.

Persoanele cu o sănătate cardiorespiratorie mai mare sau cu o capacitate VO2 maximă mai mare, se pot exercita mai mult și mai energic. Asta înseamnă că pot avea, de asemenea, o stare de sănătate generală mai mare în comparație cu persoanele cu o sănătate cardiorespiratorie mai mică. Ca urmare, acești oameni pot trăi mai mult și mai sănătoși.

Ceea ce a arătat studiul

Pentru a ajunge la concluziile lor, cercetătorii au analizat aproape 2.000 de indivizi cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

Studiul la nivel național din SUA, care a fost realizat între 2001 și 2004, a comparat nivelurile de vitamina D din sângele fiecărui participant cu capacitatea lor cardiorespiratorie, care a fost măsurată printr-un test de bandă de alergat. Participanții au fost apoi împărțiți în patru grupuri egale, pe baza nivelurilor lor de vitamina D.

Starea de fitness cardiorespiratorie pentru persoanele din sfertul superior al participanților a fost de 4,3 ori mai mare decât persoanele din cea inferioară.

Chiar și după ajustarea pentru factorii care pot influența această relație - vârstă, sex, rasă, indicele de masă corporală, hipertensiune, diabet și istoricul fumatului, de exemplu - legătura a rămas semnificativă.

Relația dintre nivelurile mai ridicate de vitamina D și capacitatea mai bună de exercițiu se păstrează la bărbați și femei, în grupurile de vârstă tânără și mijlocie, în etnii, indiferent de indicele de masă corporală sau de starea de fumat și dacă participanții au sau nu hipertensiune sau diabet au concluzionat cercetătorii.

Fiecare creștere de 10 puncte a nivelului de vitamina D din sânge a fost asociată cu o creștere de 0,78 puncte a V02 max. Acest lucru sugerează că creșterile incrementale ale vitaminei D sunt egale cu o îmbunătățire echivalentă a capacității de antrenament.