Nu Reușești Să Te Concentrezi? | Cum Tratăm Ceața Mentală?

Vi s-a întâmplat să uitați lucruri, să aveți dificultăți de concentrare și să vă simțiți depășiți chiar și de problemele simple? Sau să intrați într-o cameră și să uitați de ce v-ați dus acolo fără să știți motivul pentru care ați făcut-o? Această ceață mentală poate avea o sumedenie de cauze, dar și o mulțime de remedii așa că nu trebuie să vă alarmați.
Specialiștii susțin că ceața mentală este o interacțiune a factorilor psihici cu cei cognitivi și de percepție. În cele mai multe cazuri, această problemă își are rădăcinile în stilul de viață nesănătos, care favorizează apariția inflamației și a dezechilibrelor hormonale.
De vină pentru această tulburare pot fi: stresul, malnutriția, dereglări ale nivelului de zahăr din sânge, afecțiunile tiroidei, insomnia sau un somn slab calitativ, oboseala cronică, sarcina sau afecțiunile autoimune.
De asemenea anumite boli - lyme, lupus, scleroză multiplă sau diferite tratamente de cancer pot fi cauzele acestei boli. Acesta poate fi chiar și un efect al Covid-ului, undeva 20-30% din persoanele care au avut Covid19 au suferit de ceață mentală chiar și 3 luni după ce au fost testați negativ. Această problemă devine una semnificativă atunci când durează săptămâni sau chiar luni. Dacă simți că ai ceață meantala și nu ți-a trecut în câteva zile, trebuie să începi să iei măsuri.
Avem aici câteva recomandări practice precum, să iei notițe, să îți completezi calendarul încât să fii mai organizat, dar principalul lucru este îmbunătățirea sănătății.
- O alimentație mai sănătoasă poate reprezenta un aliat important;
- Poți adăuga diferite exerciții specifice și în special exerciții cardiovasculare;
- Somnul trebuie prioritizat în cadrul acestei probleme;
- Poți adăuga alte activități bune care stimulează creierul cum ar fi cititul sau jocuri în care trebuie să te implici activ, să gândești soluții.
Un studiu recent arată că poluarea este în strânsă legătură cu apariția ceței mentale și o varianta bună și relativ simplă este să ai o perioada de fasting în care corpul mai are ceva timp la dispoziție pentru curățare.
De asemenea, din punct de vedere al dietei, reducerea consumului de zahăr poate fi de mare ajutor în prevenirea problemelor cu memoria. Evită zahărul alb, dulciurile din comerț și băuturile acidulate îndulcite, precum și îndulcitorii artificiali. Cantitățile de carbohidrați simpli și de alcool trebuie reduse, astfel ar trebui să te limitezi la un pahar cu vin pe zi.
Conform anumitor studii, dieta mediteraneană (apasă AICI pentru a vedea toate detaliile necesare despre această dietă) pare să fie cea mai sănătoasă pentru creier, aceasta fiind ideală pentru persoanele care suferă de confuzie mentală. Poți adopta o asemenea dietă mărind aportul de fructe și legume consumate, dar și pe cel al grăsimilor sănătoase precum uleiul de măsline, avocado, uleiul de cocos ori peștele gras (somon, ton, hering, sardine). Evită lactatele grase, pâinea albă și carnea roșie.
Suplimentele alimentare pot fi și ele de ajutor și pot reprezenta un adevărat ajutor în tratarea acestei probleme. Este bine de știut că aceste produse au rolul de a suplimenta nutrienții din alimentație, nu de a îi înlocui. OMEGA 3, VITAMINA C, VITAMINA E, QUERCITINA, VITAMINA B6 și MAGNEZIUL (poți folosi codul ANGEL 12 pentru o reducere de 12% la toată comanda) sunt în mod deosebit folosite pentru combaterea tulburărilor de această natură.
Alergiile alimentare pot fi și ele de vină pentru ceața mentală, intoleranța la lactoză fiind, spre exemplu, responsabilă pentru această problemă. Alergia alimentară cauzează reacții inflamatorii, care afectează în mod direct modul în care sunt absorbiți nutrienții de către organism, precum și modul în care sunt hormonii sintetizați.
Încercați să identificați cât mai corect posibilele cauze. Adesea ele pot fi un pic mai greu de găsit, dar adoptând un regim de detoxifiere, o alimentație corectă și un stil de viață sănătos, veți putea să corectați cu ușurință anumite simpome neplacute.