Pomelo - Frucutul care te Ajuta sa Slabesti

Pomelo - Frucutul care te Ajuta sa Slabesti

Pomelo este un citric asiatic mare, strâns legat de grapefruit. Conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care îl fac un aliment sănătos și totodată te poate ajuta în procesul de slabire. Iată și alte câteva beneficii pe care pomelo le are pentru sănătate.

Pomelo conține o varietate de vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C.Un pomelo decojit (aproximativ 610 grame) conține:

Calorii: 231

Proteine: 5 g

Grăsime: 0 g

Carbohidrati: 59 g

Fibră: 6 g

Riboflavină: 12,6% din valoarea zilnică (DV)

Tiamină: 17,3% din DV

Vitamina C: 412% din DV

Cupru: 32% din DV

Potasiu: 28% din DV

Bogat în fibre

Un pomelo obișnuit oferă 6 grame de fibre. Majoritatea oamenilor ar trebui să urmărească să obțină cel puțin 25 de grame de fibre pe zi, astfel încât fructul este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă îndepliniți această țintă.

Fibrele alimentare servesc, de asemenea, ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin.

În plus, fibrele de fructe, cum ar fi cea de pomelo, au fost asociate cu îmbunătățirea densității osoase, menținerea greutății pe termen lung, îmbunătățirea sănătății intestinului și a creierului și a riscului scăzut al unor boli cronice.

Favorizează pierderea în greutate

Pomelo vă poate ajuta să slăbiți. Un pomelo decojit (proximativ 600 g) conține 230 de calorii, ceea ce este un număr relativ mic pentru un volum atât de mare.

Consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii vă poate ajuta să vă mențineți starea de sațietate cu mai puține calorii.

Atât alimentele care conțin proteine, cât și fibre ajută la inducerea sentimentelor de plenitudine. Astfel, este posibil să vă fie mai ușor să vă reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând aceste alimente.

Bogat în antioxidanți

Pomelo este plin de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea și inversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt compuși care se găsesc în mediu și alimente. Aceștia pot provoca probleme de sănătate și boli cronice atunci când se acumulează la niveluri ridicate în organism.

Pomelo conține peste 400% din DV pentru vitamina C, dar și naringenina și naringina, ambele fiind întâlnite în mod obișnuit în citrice cu un efect antioxidant recunoscut.

Ajută la menținerea sănătății inimii

Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge care au fost legate de bolile de inimă.

Un studiu de 21 de zile efectuat la șobolani a constatat că suplimentarea cu extract de pomelo concentrat a redus nivelul trigliceridelor cu până la 21%, colesterolul total cu până la 6% și colesterolul LDL (rău) cu până la 41%.

Un alt studiu a menționat că pomelo poate reduce aceste grăsimi din sânge prin prevenirea absorbției complete a colesterolului din alimente în organism.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la om pentru a stabili o legătură între fructul pomelo și sănătatea inimii.

Efect antibacterian și antifungic

Pomelo poate avea, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice, deși majoritatea cercetărilor privind aceste efecte au folosit uleiuri esențiale din coajă de pomelo.

Într-un studiu cu eprubete, uleiul esențial de pomelo a încetinit creșterea bacteriilor pe lentilele de contact moi.

Un alt studiu a observat că uleiul esențial de pomelo a ucis Penicillium expansum, o ciupercă care poate produce o neurotoxină dăunătoare, mai eficient decât uleiurile de portocală, var sau lămâie.

În timp ce fructul în sine se poate lăuda cu unele dintre aceste proprietăți antibacteriene și antifungice, sunt necesare mai multe cercetări.

Deoarece uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, nu ar trebui să le ingerați și ar trebui să fie diluate corespunzător înainte de a le aplica pe piele.

Luptă împotriva celulelor canceroase

Pomelo poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii cancerului.

Un studiu efectuat pe șoareci a constatat că extractul de coajă de pomelo a suprimat creșterea tumorii, a stimulat sistemul imunitar și a ucis celulele canceroase.

Un studiu similar a observat că un extract obținut din frunze de pomelo a ucis celulele canceroase ale pielii la șoareci.

În plus, s-a demonstrat că naringenina - unul dintre principalii antioxidanți din pomelo - distruge celulele cancerului de prostată și pancreatic, precum și încetinește răspândirea cancerului pulmonar în studiile cu eprubete.

În cele din urmă, este important să ne amintim că fructele pomelo conțin cantități mult mai mici din acești compuși potențial de distrugere a cancerului decât formele concentrate utilizate în studii.

Concluzie:

Pomelo este un fruct foarte nutritiv, cu un conținut scăzut de calorii și plin de vitamine, minerale și antioxidanți.

De asemenea, conține fibre și proteine, care vă pot ajuta să vă mențineți plin mai mult timp. Deși are multe beneficii potențiale, sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a înțelege pe deplin efectele sale asupra sănătății.