Primul Restaurant din Lume care Serveste Carne Artificiala

Primul Restaurant din Lume care Serveste Carne Artificiala

Până în momentul în care acest articol a ajuns la dumneavoastră, un grup de prieteni dintr-un restaurant din Singapore a servit deja o masă cu 3 feluri de mâncare, obținută prin bioprintare 3D. Acesta este un moment de referință al istoriei, care rivalizează cu industria de carne, valorificată la peste 2 trilioane de dolari. Acest lucru conturează dezastrul ecologic din viitor, întrucât populația lumii urmează să atingă aproximativ 10 miliarde până în 2050, conform Națiunilor Unite, ceea ce ar mări, în mod evident, necesarul de hrană.

În general, carnea artificială se obține prin recoltarea celulelor stem din țesutul muscular, înainte de a le introduce într-o substanță, care are scopul de a asigura creșterea și proliferarea celulelor.

La un moment dat, aceste celule se diferențiază și devin celule musculare, care se îmbină pentru a forma fibre musculare primitive. În cele din urmă, acestea sunt transformate într-un burger sau, în cazul restaurantului din Singapore, într-un șnițel de pui.

Inițial se considera că produsele din carne artificială vor fi folosite în cea mai mare parte pentru produsele alimentare ieftine, de o calitate mai slabă. Dar cererea de analogi ai cărnii, care se aseamănă tot mai mult alimentelor cu care suntem deja familiarizați, este în mod clar, în creștere.

Marile companii, care produc carne artificială, afirmă faptul că dacă acest domeniu își poate extinde producția, generând, în același timp, niveluri mai scăzute de poluanți, spre deosebire de agricultură, ar putea atenua impactul unei populații globale în continuă creștere, care solicită anual tot mai multă carne.

Un nou studiu arată că acest lucru ar putea, într-adevăr, să diminueze nivelul de metan emis în urma producției de carne. Totuși, pe termen lung, obținerea cărnii în laboratoare ar putea genera o creștere a concentrației dioxidului de carbon emis în atmosferă. Și, deși metanul rămâne în aer pentru o perioadă de aproximativ 12 ani, dioxidul de carbon prezintă un potențial de acumulare mult mai intens.

Oamenii de știință recunosc faptul că dezvoltarea unui produs artificial la niveluri industriale va duce la o creștere a aditivilor chimici și a hormonilor artificiali din produse.

Mai mult, încă nu există un plan riguros pentru dezvoltarea producției industriale de carne fără utilizarea antibioticelor. Acestea sunt necesare pentru prevenirea infecțiilor și inhibarea posibililor agenți patogeni.

O altă îngrijorare în legătură cu producția masivă a acestui produs este consumul de energie electrică necesară pentru alimentarea aparatelor în care este crescută carnea, dar și spațiul necesar instalării unor laboratoare capabile să ducă producția la nivel industrial.

Conform unui studiu citat de BBC, dacă realizarea acestui produs în laborator este însoțită de un cost energetic semnificativ, atunci aparatura ar putea fi mai nocivă pentru mediu spre deosebire de consumarea anumitor resurse necesare agriculturii.