Pudra Proteica - Mituri Sau Adevar?

Pudra Proteica - Mituri Sau Adevar?

     Un aport corect de proteine are un rol extrem de important pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru atingerea unor obiective fizice precum tonifierea, definirea sau creșterea masei musculare.

     Importanța proteinelor a condus însă și la discuții și idei mai mult sau mai puțin corecte pe această temă. Spre exemplu, principalele întrebări cu privire la proteine precum: „Câte proteine să consum?” , „Din ce surse?”, „Când e cel mai bine să le consum?”) au fost punctul de plecare pentru o serie de mituri sau informații lipsite de precizie.

     Înțelegerea proteinelor și a rolului lor complex în organism nu este simplă, iar generalizările și simplificările pe această temă au ajutat la formarea unor adevărate mituri. Înțelegerea clară și corectă a proteinelor și rolului lor în organism este esențială atât pentru atingerea unor obiective fizice, cum ar fi slăbirea sau creșterea masei musculare, cât și pentru menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate.

 



      MIT sau ADEVĂR: Necesarul zilnic de proteine se calculează în funcție de greutatea corporală.

      ADEVĂR - Ca să ne optimizăm alimentația, e nevoie să știm de câte calorii avem nevoie zilnic, dar și de cantitatea, respectiv proporția de proteine, glucide și lipide. Pentru calcularea necesarului zilnic de proteine, există formule simpliste, cum ar fi: pentru fiecare kilogram din masa corporală, trebuie consumat 1.5 grame de proteină pe zi. Pentru o perioadă de masa musculară în care suntem în surplus caloric, avem nevoie de aproximativ 1.8 grame de proteină per kg/corp, iar pentru o perioadă de slăbire sau definire, aportul proteic se poate încadra între 2 - 2.2 grame de proteină per kg/corp, iar într-o perioadă de menținere sau în care urmărim maximizarea rezultatelor sportive, dacă procentajul de grăsime este mult prea mare, de exemplu peste 110-120 kg, vom lua greutatea ideală ca și punct de referință.

      * O persoană de 1.75 are 120 kg, dar greutatea normală este în jur de 80 kg, așa că vom calcula 80 x 2.2 = 176 grame de proteină pentru o perioadă de slăbire)* 

      În realitate, există mai mulți factori care au impact asupra aportului zilnic ideal de proteine, așa că pot exista variații mari între necesarul de proteine al persoanelor cu aceeași greutate. Nivelul de activitate fizică, obiectivele fizice, vârsta, masa musculară și starea de sănătate sunt factori care determină cantitatea zilnică ideală de proteine pentru o persoană.


       MIT sau ADEVĂR: Consumul unui supliment cu proteine în exces îți poate afecta rinichii și ficatul.



       MIT - Această informație care s-a perpetuat de-a lungul timpului conform căreia persoanele care au un consum prea mare de proteine se pot confrunta cu boli ale rinichilor este eronată. Un studiu pe această temă arată că acest lucru este valabil doar pentru persoanele care au deja afecțiuni grave ale rinichilor sau ficatului. Concluzia studiului a fost că reducerea cantității de proteine poate fi benefică în cazul bolilor de rinichi, dar nu există dovezi prin care persoanele sănătoase pot avea probleme cu rinichii și ficatul, chiar și după decenii în care au avut o dietă cu un conținut ridicat de proteine.

       Astfel, chiar dacă proteinele în exces solicită suplimentar rinichii din cauza fenomenului de hiperfiltrare, adulții sănătoși nu ar trebui să aibă probleme din această cauză.

       Această grijă ar putea apărea daca consumul de proteine este mult mai mare decât cel menționat la mitul de mai sus.

       MIT sau ADEVĂR : Proteinele nu îngrașă.

        MIT -  În multe cure de slăbire, este recomandat un consum mai mare de proteine și unul mai redus de carbohidrați, pe lângă scăderea caloriilor zilnice. Proteinele oferă o senzație de sațietate și contribuie la construirea de masă musculară. Consumate în exces, însă, proteinele pot compromite o cură de slăbire. Atunci când îi oferi corpului tău mai multe proteine decât are nevoie, acestea nu mai sunt folosite pentru a menține, repara și crește celule, ci sunt transformate în glicogen, care, la rândul rău, este schimbat în glucoză. Dacă energia din glucoză nu este utilizată, ea se transformă în grăsime corporală. Prin urmare, o cantitate prea mare de proteine, dacă este însoțită de un nivel insuficient de activitate fizică, poate conduce la îngrășare.

        Să nu uităm totuși că un gram de proteină are 4.4 kcal, practic deși sunt proteine, acestea tot vin cu un aport caloric!

 


       MIT sau ADEVĂR: Consumul de proteine îți oferă rezultate miraculoase.

        MIT -  Acest mit circulă în special în rândul femeilor, în legătură cu suplimentele proteice. Unele persoane evită consumul de suplimente nutritive care conțin proteine, crezând cred că mușchii lor vor deveni automat mult mai mari și că vor avea un aspect mai puțin feminin.

       De fapt, chiar și în prezența unui antrenament intens, orientat către volumizarea masei musculare, profilul hormonal al femeilor nu poate fi influențat de pudra proteică, iar consumul acesteia nu reprezintă niciun risc.

 

       Recomandarea noastră pentru o pudră proteică de calitate este aceasta. Pentru a putea beneficia de 12% reducere, folosiți codul ANGEL12 înainte să finalizați comanda.