Retete ·
Rețetă Sos de legume

Delicios atât pentru cei care sunt vegetarieni, cât și pentru iubitorii de carne. Perfect ca sos simplu la paste, pizza sau pentru alte mâncăruri. Ușor de făcut și plin de arome.
- 540 kcalorii;
- 72 gr. Carbohidrați;
- 23 gr. Grăsimi;
- 13 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 500g ardei;
- 500g roșii;
- 200ml lapte ovăz;
- 20ml ulei de măsline;
- 100g ceapă;
- sare;
- piper;
- cimbru;
- paprika.
1. Într-o tavă încăpătoare punem toate legumele, condimentele și uleiul. Amestecăm astfel încât să fie acoperite toate legumele.
2. Transferăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 30-35 minute.
3. După ce s-au copt legumele, transferăm totul într-un blender. Adăugăm laptele și pasăm foarte bine.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți adăuga și alte legume.
- Puteți pune smântână vegetală în loc de lapte.
- Dacă vă doriți ca sosul să fie mai gros, adăugați treptat laptele, în funcție de consistența dorită.