Rolul Nestiut Al Aminoacizilor In Dezvoltarea Masei Musculare

Rolul Nestiut Al Aminoacizilor In Dezvoltarea Masei Musculare

     Aminoacizii sunt compuși esențiali care joacă roluri importante în corpul uman. Câteva din beneficiile acestor aminoacizi sunt:

 • mărirea capacității de efort din timpul antrenamentului;
 • recuperarea rapidă după antrenament;
 • susținerea creșterii masei musculare.

De asemenea, un supliment precum BCAA crește rezistența în cadrul antrenamentelor și asigură hidratarea pe tot parcursul antrenamentelor.  

      Aceștia ajută organismul să descompună alimentele și sunt necesari pentru creșterea și repararea țesutului muscular. Există două tipuri de aminoacizi: aminoacizi non-esențiali și aminoaci esențiali. Corpul are capacitatea de a produce aminoacizii non-esențiali, în timp ce aminaocizii esențiali trebuie sa vina din alimentatie.  

 

 

      Aminoacizii ajung mai repede în sânge și apoi în fibrele musculare suprasolicitate în timpul antrenamentului de forță.

Fiind metabolizați rapid, organismul îi poate folosi direct pentru repararea și dezvoltarea mușchilor, spre deosebire de proteine, care trebuie să treacă prin procesul de descompunere. 

      S-a constatat că anumiți aminoacizi esențiali sunt mai eficienți pentru creșterea masei musculare, refacerea după efort și performanța sportivă. Iar lista cu aminoacizii recomandați pentru o bună dezvoltare musculară este compusă din:

     1. BCAA X5

     

        BCAA (apasă AICI pentru a vedea recomandarea noastră pentru suplimente de calitate) este un supliment compus din leucină, valină și izoleucină. Sunt mai greu de obținut decât alți aminoacizi, așadar trebuie suplimentați alimentar.

        Beneficiile suplimentării cu BCAA

 • Reduc oboseala în timpul antrenamentelor;
 • Scad durerile musculare;
 • Susțin dezvoltarea musculară;
 • Pot oferi o sursă de energie în timpul antrenamentelor lungi, când scade cantitatea de glucoză, principala sursă de energie a mușchilor.

      Suplimentele cu BCAA se iau mai ales după antrenament, dar pot fi consumate și înainte. O doză mai mare de leucină poate stimula creșterea musculară, însă este recomandat un consum echilibrat al tuturor aminoacizilor esențiali pentru efecte pe termen lung.

 

      2. GLUTA X5

 

 

       L-GLUTAMINA (apasă AICI pentru a vedea recomandarea noastră pentru suplimente de calitate) este cel mai abundent aminoacid din corpul uman, concentrația ei din sânge fiind de cam trei ori mai mare comparativ cu ceilalți aminoacizi. 

       Structura chimică a glutaminei îl face un aminoacid care poate fi utilizat pentru furnizarea de energie sistemului nervos și mușchilor. Mai mult, L-glutamina este un aminoacid neesențial, deoarece poate fi sintetizat de organism. Cu toate acestea, în timpul activităților extenuante, cum ar fi antrenamentul cu greutăți, depozitul muscular de glutamină poate deveni insuficient. Atunci este necesar un aport regulat și acesta este motivul existenței suplimentelor nutritive pe bază de glutamină. 

        Beneficiile suplimentării cu GLUTA X5

 • Conferă o digestie mai bună;
 • Îmbunătățește creșterea în masă musculară;
 • Crește viteza metabolică;
 • Crește rezistența;
 • Îmbunătățește recuperarea musculara;
 • Susține pierderea în greutate.

      

      3. EAACORE

 

 

         EAACORE  (apasă AICI pentru a vedea recomandarea noastră pentru suplimente de calitate) este un supliment care conține 9 aminoacizi esențiali cu un rol vital în sinteza proteică, ceea ce înseamnă că ajută corpul în sintetizarea de proteine musculare și în dezvoltarea și refacerea țesutului muscular după antrenament. 

         Beneficiile suplimentării cu EAACORE

 • Dezvoltarea masei musculare;
 • Creșterea în forță;
 • Beneficii asupra sănătății mintale prin îmbunătățirea funcției cognitive;

         Este recomandat în special persoanelor care urmează o alimentație de post sau vegană, dar poate fi folosit și de persoanele care au o alimentație normală. De asemenea, este folosit și recomandat sportivilor de performanță și anduranță datorită conținutului de electroliți. 

        4. ARGININE AKG

 

          ARGININE AKG (apasă AICI pentru a vedea recomandarea noastră pentru suplimente de calitate) este aminoacidul implicat în procesul de sinteză al proteinelor în organism.

         Aceasta reprezintă un element cheie în generarea oxidului nitric din organism. Se regăsește atât în ouă, carne și lapte, cât și sub formă de capsule. Este clasificată ca un aminoacid non-esențial, dar se transformă în aminoacid esențial atunci când stresul acționează asupra organismului.

         Benficiile suplimentării cu ARGININE AKG

 • Contribuie la o inimă sănătoasă și susține sistemul cardiovascular;
 • Ajută la o recuperare mai rapidă;
 • Menține sănătatea părului și a pielii;
 • Reprezintă un puternic detoxifiant;
 • Contribuie la eficientizarea metabolismului.


      Toți aminoacizii sunt esențiali pentru o sănătate optimă. Lipsa chiar și a unui aminoacid poate duce la apariția anumitor afecțiuni. Câteva dintre efectele unei diete deficitare în aminoacizi includ nivel scăzut de energie, insomnii, oboseală cronică, afecțiuni digestive, căderea părului sau scăderea capacității de concentrare. 

      Dacă dorești să afli mai multe informații despre suplimentele necesare și cu cele mai bune rezultate în perioada de masă musculară, poți citi articolul nostru „Cele mai bune suplimente pentru masă musculară (Suplimente care își merită banii)”.