Rutina de Dupa Antrenament Imbunatateste Rezultatele

Rutina de Dupa Antrenament Imbunatateste Rezultatele

Ceea ce faceți după antrenament este o parte importantă care contribuie la obținerea rezultatelor, cum ar fi creșterea masei musculare și pierderea în greutate, reducând în același timp durerea musculară. O rutină post-antrenament ajută, de asemenea, la menținerea nivelurilor optime de energie pe măsură ce vă recăpătați vitalitatea.

Hidratarea corespunzătoare

Rehidratarea este esențială, dupa un antrenament fizic susținut. Hidratarea corespunzătoare imbunătățeste flexibilitatea musculară, și poate prevenii durerile musculare. Evitați băuturile care conțin zahăr, cofeină sau bauturile alcoolice, acestea provoacă deshidratare.

Gustare sănătoasă

Planificați să mâncați o gustare sau o masă sănătoasă în 45 de minute de la finalizarea antrenamentului. Acest lucru va ajuta la reaprovizionarea depozitelor de energie musculară și va începe procesul de recuperare. Consumați alimente care conțin carbohidrați și proteine. Glucidele ajută la restabilirea nivelului de glicogen, astfel încât să vă puteți reîncărca nivelul de energie. Proteinele ajută la recuperarea mușchilor și oferă aminoacizi care ajută la repararea și reconstruirea mușchilor.

Stretching

Includeți în rutina de dupa antrenament exerciții de stretching. Acest lucru ajută la alungirea mușchilor, ameliorarea tensiunii și îmbunătățirea flexibilității. Întinderea ajută, de asemenea, la prevenirea durerii musculare, la ameliorarea tensiunii și la creșterea intervalului de mișcare. Acest lucru îmbunătățește mobilitatea, promovează o postură bună și îmbunătățește relaxarea musculară.

Exerciții ușoare în zilele de odihnă

În timp ce mușchii au nevoie de timp pentru a-și reveni după un antrenament intens, puteți face totuși exerciții fizice ușoare în zilele de recuperare, cum ar fi mersul pe jos sau înotul. Angrenarea în recuperarea activă poate ajuta la prevenirea acumulării de acid lactic, la eliminarea toxinelor și la intensificarea circulației. Variația antrenamentelor vă poate ajuta, de asemenea, să vizați diferite grupuri musculare și să vă folosiți mușchii în moduri diferite.

Nu uitați de cool down

Încheiați întotdeauna antrenamentul cu o perioadă de racire, care permite ritmului cardiac să revină treptat la ritmul normal. De asemenea, ajută la oprirea acumulării de sânge în extremitățile inferioare, ceea ce poate induce o stare de amețeală. Un timp de răcire adecvat poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea stresului, la prevenirea durerii musculare și la prevenirea accidentărilor.

Dacă nu urmați o rutină post-antrenament

Pentru a obține cele mai multe beneficii din antrenament, este important să urmați o rutină post-antrenament și un plan de nutriție. Acest lucru vă permite să rămâneți sănătos fizic și mental. Dacă nu urmați o rutină post-antrenament, aveți riscul de accidentare sau de epuizare crește. S-ar putea să vă abateți ocazional de la rutina post-antrenament din cauza lipsei de timp sau a altor angajamente, dar în general ar trebui să urmați pașii corespunzători cât mai des posibil.

De asemenea, este vital să vă ascultați corpul și să faceți o pauză dacă vă simțiți obosit sau va resimțiti dupa anumite exerciții. Acest lucru permite corpului să funcționeze la capacitatea sa maximă, facilitând desfășurarea activităților zilnice cu mai mare ușurință. Te vei simți mai bine din punct de vedere fizic și îți vei îmbunătăți starea generală de bine, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra tuturor domeniilor vieții cotidiene.

Concluzie:

Trebuie să utilizați procesul de recuperare după un antrenament pentru a obține cele mai multe beneficii și pentru a oferi mușchilor șansa de a se reface într-un mod corect si complet. În plus față de acești pași sugerați, somnul este un element foarte important, care vă ajută să vă sporiți performanța și procesul de refacere.