Sauna Ajuta la Pierdea in Greutate?

Sauna Ajuta la Pierdea in Greutate?

În Scandinavia, saunele au fost folosite mult timp ca o modalitate de socializare, precum și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Și, deși nu sunt la fel de populare în Statele Unite, puteți găsi totuși saune în multe săli de sport și centre comunitare. Saunele sunt un mod frumos de relaxare și te fac să elimini cantități însemnate de lichid prin transprație, dar te pot ajuta cu adevărat să slăbești?

Cum funcționează diferite tipuri de saune

O saună este definită ca o cameră încălzită la temperaturi cuprinse între 65,6 ° C și 90,6 ° C. Saunele în stil finlandez sunt considerate „uscate”, în timp ce saunele în stil turcesc au mult abur. Oamenii petrec de obicei în jur de 15-30 de minute într-o saună.

În timp ce temperaturile și nivelurile de umiditate variază, saunele funcționează în general la fel atunci când vine vorba despre modul în care reacționează corpul tău.

Acestea sunt cele mai comune tipuri de saune:

Arderea lemnului - Sobe cu lemne sunt folosite pentru încălzirea pietrelor din saună. Temperaturile sunt ridicate și umiditatea scăzută.

Saună încălzită electric - Un încălzitor electric montat pe podea sau pe perete este folosit pentru încălzirea camerei. Temperaturile sunt ridicate și umiditatea scăzută.

Camere de aburi - S-ar putea să le cunoașteți și ca „case de baie turcească”. Temperaturile sunt crescute și umiditatea ridicată, la 100%.

Infraroşu - Această saună folosește valuri de lumină pentru a vă încălzi corpul fără a încălzi camera. Beneficiile sunt similare cu saunele mai convenționale.

Te ajuta sa pierzi în greutate?

Există o mică pierdere în greutate în timp ce vă aflați în saună. Asta pentru că transpirați din greutatea apei. Odată ce începi să bei din nou, greutatea apei revine.

Temperaturile mai ridicate determină creșterea ritmului cardiac într-un mod similar cu exercițiile fizice. Dar această creștere provoacă doar o ardere de calorii puțin mai mare decât a sta în repaus.

Sauna vă poate ajuta să ardeți câteva calorii în plus, dar nu vă bazați doar pe sesiunile de transpirație pentru a pierde kilograme. Nu este un instrument eficient pentru pierderea reală în greutate.

Pericol de deshidratare

Căldura extremă îți face corpul să transpire. Când transpiri, pierzi lichide. Atunci cand cantitatea de lichide pierdută este mai mare decât cea acumulată, există un risc real de deschidratare.

Potrivit Facultății de medicină Harvard, o persoana obișnuită pierde aproximativ 500 de ml de lichid într-un timp scurt în saună. Cu toate acestea, dacă beți suficientă apă înainte, în timpul și după timpul petrecut în saună, veți înlocui fluidele pierdute prin transpirație. 

Semne de deshidratare

Deshidratarea severă este o urgență medicală. Este important să fii atent la corpul tău și să bei multe lichide dacă folosești o saună.

Fiți conștienți de aceste semne de deshidratare ușoară până la moderată:

  • uscăciune în gură;
  • sete extremă;
  • durere de cap;
  • senzație de amețeală;

Adulții mai în vârstă și persoanele cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, bolile renale și insuficiența cardiacă, sau cele care sunt însărcinate, prezintă un risc mai mare de a se deshidrata.

Saune și sănătatea inimii

Nivelurile ridicate de căldură pe care le experimentați într-o saună determină deschiderea vaselor de sânge și apropierea de suprafața pielii. Când vasele de sânge se extind, circulația se îmbunătățește și tensiunea arterială scade.

Unele studii recente au descoperit legături între utilizarea regulată a saunei și îmbunătățirea sănătății inimii. Cu toate acestea, persoanelor care au probleme cardiace, cum ar fi o bătăi neregulate ale inimii sau un atac de cord recent, li se spune de obicei să evite saunele.  

Persoanele cu tensiune arterială crescută pot folosi saune, dar Asociația Americana a Inimii avertizează împotriva deplasării între temperaturi extreme la cald și la frig, deoarece vă poate crește tensiunea arterială. De asemenea, cei cărora li se administrează medicamente pentru inimă trebuie să se adreseze medicului înainte de a utiliza o saună.  

Concluzie

Studiile din Finlanda, Japonia și Germania au descoperit beneficii pentru sănătate pentru utilizarea regulată a saunei. Pentru adulții sănătoși, așezarea într-o saună la temperaturi de aproximativ 87,8 ° C este considerată sigură, însă nu este nici pe departe o metodă eficienta de a slabi și exista un risc crescut de deshidratare.