Cele mai Sanatoase Tipuri de Nuci

Cele mai Sanatoase Tipuri de Nuci

Necesitatea unei gustări între mese sau după antrenament este un obicei pe care cu toții îl avem. Uneori, acea gustare este un aliment ambalat frumos și gustos (dar nu întotdeauna sănătos), pe care îl găsim la cel mai apropiat magazin. Mulți dintre noi suntem familiarizați cu expresia ‘’suntem ceea ce mâncăm‘’, în sensul în care dieta noastră are o influență puternică asupra dispoziției și stării generale de sănătate, astfel încât putem fi mai strategici în ceea ce privește gustarea dintre mese.

Nucile

Se consideră faptul că nucile sunt cele mai vechi fructe produse de copaci, datând de mai bine de 10.000 de ani. Acestea oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanți, în special fenoli, fitați și fitosteroli, ceea ce oferă nucilor primul loc în topul oleaginoaselor.

Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care așa cum știm cu toții, au efecte antiinflamatorii. Mai exact, nucile sunt bogate în acid alfa-linoleic, un acid gras omega-3, asociat cu îmbunătățirea sănătății osoase, prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului, potrivit American Journal of Clinical Nutrition.

În urma unui studiu de 1 an, la care au participat femei care se confruntau cu obezitatea, consumul frecvent de nuci a diminuat semnificativ nivelul colesterolului total și a LDL-ului, care este considerat ‘’colesterolul rău‘’.

În plus, datorită efectelor antioxidante puternice, proteinele din nuci luptă împotriva anumitor tipuri de cancer, precum cel de colon și de sân, conform unui studiu amplu publicat în Plant Foods for Human Nutrition.

Migdale

Majoritatea migdalelor provin din California și, în mod interesant, acestea aparțin familiei piersicilor.

În cadrul unui studiu recent, s-a constatat faptul că migdalele au contribuit la reducerea greutății corporale, a grăsimii abdominale și a tensiunii arteriale la persoanele obeze, care au consumat migdale în proporție de 15% din necesarul lor caloric zilnic, timp de 12 săptămâni.

În plus, un studiu din 2017 a arătat un efect pozitiv asupra valorilor glicemiei, niveluri îmbunătățite de trigliceride, colesterol și subțierea taliei la adulții cu diabet zaharat, care au consumat migdale timp de doar 3 săptămâni.

Migdalele sunt, de asemenea, surse excelente de vitamina E, calciu, magneziu și folat. Puteți să le consumați ca atare sau să obțineți beneficiile acestora prin untul, făina și laptele de migdale.

Fistic

Cele mai mari beneficii ale fisticului se reflectă asupra glicemiei. Fisticul conține resveratrol, un antioxidant asociat cu echilibrarea glucozei la persoanele care se confruntă cu diabetul. Un grup de cercetători a descoperit că oamenii cu pre-diabet, care au consumat fistic frecvent, timp de 4 luni, au observat o îmbunătățire semnificativă a valorilor glicemiei.

Conform altor studii, persoanele cu predispoziție la diabet au observat o sensibilitate crescută la insulină și diminuarea markerilor inflamatori. Beneficiile antiinflamatorii pot proveni din fitochimicalele fisticului, cum ar fi fenoli, proantocianidine și flavonoide.

Caju

Nucile caju sunt o gustare populară și sunt la fel de sănătoase pe cât sunt de delicioase. Acestea conțin fitați cu proprietăți antiinflamatorii, precum și minerale esențiale: fosfor, magneziu, cupru și mangan.

Cercetări recente arată că bărbații și femeile cu un nivel mărit al colesterolului, au observat o diminuare a colesterolului rău după 1 lună, prin consumul a 16-36 de nuci caju în fiecare zi.

Gustările alcătuite din oleaginoase sunt un obicei sănătos și convenabil, care contribuie la buna funcționare a organismului nostru. Toate aceste cercetări subliniază faptul că este mult mai greu să tratezi o afecțiune decât să o previi, și prin urmare, adăugarea oleaginoaselor în dieta noastră ne poate ajuta să ne formăm obiceiuri sănătoase.