Top Alimente Sanatoase De Buget

Top Alimente Sanatoase De Buget

     O alimentație sănătoasă nu presupune neapărat costuri foarte mari. Este adevărat că există și superalimentele, care nu sunt tocmai ieftine, însă există multe alimente pe cât de accesibile, pe atât de sănătoase. Așadar vom începe lista cu recomandările noastre pentru alimente de buget care pot realiza un meniu complet:

  • Pulpe de pui

      De cele mai multe ori, oamenii evită pulpele de pui, pur și simplu pentru că sunt dezinformați despre conținutul de grăsimi. Pulpele conțin două tipuri diferite de grăsime: grăsimea din carne, tipul bun de grasime, cea mononesaturată și grăsimea din piele, cea saturată, adică cea nesănătoasă. Ca și beneficii putem enumera reducerea nivelului de colesterol, ajută la creșterea masei musculare, conțin diferite minerale și vitamine și ajută la creșterea nivelului de testosteron. 

 

 

  •  Ouăle

     Cu un conținut redus de calorii (în jur de 77 calorii/ ou), acestea vin la pachet cu o serie de nutrienți de calitate superioară. Un ou conține vitamina B12, vitamina B2, vitamina A, vitamina B5 și seleniu din belșug. Datorită conținutului ridicat de proteine, ouăle sunt alimente extrem de recomandate în curele de slăbire întrucât mențin senzația de sațietate ore în șir. Ouăle au, de asemenea, un conținut ridicat de colină, nutrient care joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului nervos.

  • Laptele și iaurtul natural

      Dacă provin de la o sursă de încredere, laptele, dar mai ales iaurtul natural au numai beneficii pentru sănătatea ta. Bogate în nutrienți, acestea reduc alergiile, întăresc sistemul imunitar și nu conțin alți compuși rafinați.

 

  • Fasolea roșie

      Bogată în fibre, calciu, potasiu și acid folic, aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Alege fasolea roșie uscată, nu pe cea la conservă, pentru a te bucura din plin de beneficiile pe care aceasta le are.

 

 

  • Fulgii de ovăz

     Conțin o cantitate impresionantă de nutrienți, inclusiv vitaminele B, fier, mangan, fosfor, zinc și magneziu. În plus, sunt bogați în fibre, care pot ajuta la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Combinația de fibre, vitamine și minerale din fulgii de ovăz poate avea potențialul de a reduce riscul mai multor boli, inclusiv diabetul de tip 2, bolile de inimă și obezitatea. Îi poți combina cu fructe, lapte, iaurt, dar și nuci și semințe pentru o masă sănătoasă și delicioasă.

  • Lintea

     O cană (198 de grame) de linte oferă o cantitate semnificativă de nutrienți, inclusiv 90% din necesarul zilnic de folat, 37% de fier, 25% de cupru și 49% de mangan. Conțin, de asemenea, o cantitate impresionantă de proteine și fibre, motiv pentru care sunt atât de sățioase și de ajutor în controlul greutății. În plus, lintea conține antioxidanți care protejează celulele de inflamație. Cercetările sugerează, de asemenea, că un consum regulat de linte este asociat cu scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, ceea ce este important pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Utilizarea lintei este similară cu cea a fasolei și există mai multe moduri prin care acestea pot fi încorporate în dietă, cum ar fi în salate și supe.

 

 

  • Bananele

     Conțin numeroase vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, potasiu și mangan. În plus, bananele oferă o cantitate mare de fibre, care pot aduce beneficii sănătății digestive, susținând pierderea în greutate și protejând împotriva diabetului. Pot fi consumate ca gustare, dar sunt delicioase și dacă le combini cu unt de arahide.

 

  • Merele

     Un măr de mărime medie conține trei grame de fibre, care sunt în principal responsabile pentru efectele pozitive pe care merele le au asupra pierderii în greutate și controlului zahărului din sânge. Mai mult, merele furnizează vitamine C, vitamine B și oligominerale, precum și antioxidanți. Consumul regulat de mere poate ajuta la reducerea inflamației în organism, care este un factor de risc major pentru mai multe boli cronice. Le poți consuma ca gustare, sub formă de salată de fructe, dar și în preparate dulci, precum plăcinte sau tarte.

  • Semințele de floarea-soarelui

      Mult mai accesibile decât semințele de quinoa, semințele de floarea-soarelui au și ele o mulțime de beneficii pentru sănătate. Un sfert de cană de semințe de floarea-soarelui conțin mai bine de 60% din doza zilnică de vitamina E recomandată. Totodată, acestea conțin cantități mari de magneziu și au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol rău din sânge. Bineînțeles, vei avea parte de aceste beneficii dacă alegi să consumi semințe de floarea-soarelui crude și nesărate.

 

 

  • Morcovii

     Morcovii sunt sursă bogată de betacaroten, care este responsabil pentru conținutul impresionant de vitamina A. Morcovii conțin o cantitate semnificativă de fibre, vitamina C, vitamina K, potasiu și mangan. Datorită conținutului lor ridicat de antioxidanți, consumul regulat de morcovi poate ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, inclusiv de prostată și de stomac. Te poți bucura de beneficiile pentru sănătate ale morcovilor savurându-i cruzi sau fierți, în salate și mâncăruri gătite.

  • Varza

    Conține cantități mari de vitamina C și K, dar și complexul de vitamine B și oligominerale. Varza și alte legume crucifere sunt unice datorită conținutului lor de glucozinolați. Glucozinolații sunt antioxidanți care au fost studiați multă vreme pentru capacitatea lor de a proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.

 

     De asemenea, pentru rețete sănătoase cu diferite alimente de buget, puteți apăsa AICI pentru a vă putea inspira pentru meniurile zilnice.

     În concluzie, poți realiza un coș de cumpărături sănătos și prietenos cu bugetul. Depinde doar de alegerile tale și cum vrei să combini alimentele. Trebuie să urmărești mereu informațiile nutriționale de pe spatele produselor pentru a îți putea contoriza și calcula necesarul caloric zilnic.