Faptul că fibrele sunt sănătoase, nu este chiar o noutate. Dar, acum avem mai multe detalii despre cantitățile recomandate și beneficiile acestora asupra longevității. 

Un studiu supervizat de WHO (World Heath Organisation), publicat în „The Lancet” analizează 40 de ani de informații medicale adunate din 243 de studii. Din acesta, aflăm că cei care consumă între 25-29 gr. fibre pe zi, beneficiază de scăderea riscului de diabet de tipul II, boli cardiovasculare și cancer de colon cu până la 30%.

Media consumului pentru majoritatea populației este de 16 gr. de fibre pe zi. Prea puține pentru a ne feri de bolile enumerate mai sus. Mai jos aveți o lista cu alimente bogate în fibre pe care le puteți incorpora în alimentație.

Mic dejun

  • ovăz
  • zmeură (sau mix fructe de pădure)
  • semințe de chia și in

Prânz 

  • spanac
  • roșii, castraveți
  • fasole, linte
  • semințe de floarea soarelui

Gustare 

  • humus
  • pâine integrală

Cină 

  • broccoli
  • cartof copt în coajă

*Atenție! Acesta nu este un meniu complet, sunt alimente pe care le puteți adăuga la mese pentru a va crește consumul de fibre!